Amerikanske storbyer trodser Trump: Vil stor-shoppe elbiler

Illustration: BMWBlog

Præsident Donald Trump er netop nu i gang med at lempe de krav, den tidligere præsident Obama havde pålagt bilindustrien angående begrænsninger af forureningen fra nye amerikanske biler.

Industrien siger, at der ikke er nok købere til elbiler, og at de jo ikke kan sælge noget, som kunderne ikke vil købe.

Læs også: Elbilerne udebliver: Om 13 år er 92 procent af transporten stadig kulsort

Men en række storbyer i USA går nu i modsat retning. De har oprettet et netværk med det formål at tvinge udviklingen rundt. Det skriver Bloomberg Technology.

Indtil videre består netværket af 30 byer med Los Angeles, New York og Chicago i spidsen.

Læs også: Frederiksbergs skraldemænd vil helst køre på el

I en koordineret forespørgsel har de henvendt sig til de amerikanske bilproducenter for at høre, hvad prisen bliver, hvis de tilsammen indkøber 114.000 elbiler.

»Ligegyldigt hvad præsident Trump gør, eller hvad der sker i Washington, så vil byerne fortsætte med at stå i spidsen for, hvordan vi tackler klimaforandringer,« siger Matt Petersen, der er chef for Los Angeles' kontor for bæredygtighed.

Bilerne skal bruges til politiet, kommunale biler og på længere sigt også som brandbiler og tunge lastbiler.

BMW i3 til Los Angeles politi

Los Angeles har allerede sat handling bag ordene ved i 2016 at indkøbe 100 BMW i3-elbiler til byens politistyrke. Bilerne skal ikke køre som egentlige politibiler, men bruges af politiets civile personale. Der er også blevet opsat 104 ladestandere, hvoraf de fire er hurtigladere.

Læs også: Trafik løber løbsk: CO2-udslippet fra verdens transport stiger med 60 procent

Ifølge Colin McKerracher, der er energianalytiker hos Bloomberg, vil en ordre på 114.000 elbiler betyde et skub til hele det amerikanske marked for elbiler, hvor der i hele 2016 blev solgt 160.000 elbiler.

Emner : Elbiler
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Når USA (dele af det, i det mindste) er mere miljø venlig end Danmark, så er der noget seriøst galt med Danmarks miljø/energi politik.

 • 30
 • 5

OK, fair nok at alle ikke falder for i3's lidt specielle design, men den elbil på billedet er altså verdens sejeste bil med 155mm fælge :o)

 • 15
 • 1

Sigter vi lige mod stenalderen både hvad angår miljø, sociale forhold og åbenbart også økonomi. Politikerne nærmer sig efterhånden infantilt niveau ud i almen viden. I dette tilfælde almindelig plus og minus.

Jeg hørte lige Skatteministeren udtale at "Socialdemokratiet, som Danmarks største parti, skylder at forklare hvordan alle de skatte medarbejdere partiet ønsker ansat skal finansieres. De er jo ikke selvfinansierende"

Dette i parantes udtalt om medarbejdere der typisk indbringer 30-50 gange deres løn.. Hvis man med 500 millioner kan tjene 25 milliarder, er de medarbejdere vel godt og vel selvfinansierende eller?

http://www.tv2nord.dk/artikel/skatteminist...

 • 33
 • 1

Det drejer sig om elbiler, energipolitik og Donald Trump!

IKKE dansk skattemedarbejdere og politikkere ??

Men tænk om den danske regering gik ud og bestilte bare 10.000 elbiler til ministerier og etater. Det vil være et signal, og vores regering elsker signalpolitik, der ville noget.

 • 17
 • 4

Det drejer sig om elbiler, energipolitik og Donald Trump!

IKKE dansk skattemedarbejdere og politikkere ??

Ja, men den lå lige til højrebenet. I øvrigt er der ikke noget trods i det. Trump har ikke forbudt nogle at købe elbiler. Hvis byerne synes det er en god ide og kan forsvare det overfor borgerne, er det helt ligetil. Herhjemme har nogle kommuner anskaffet elbiler til hjemmepleje og lignende. Findes der nogle evalueringer af disse tiltag?

 • 6
 • 5
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten