Amerikansk strålekanon får fjenden til at høre stemmer
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Amerikansk strålekanon får fjenden til at høre stemmer

Det amerikanske militær har gennemført forsøg med forskellige ikke-dødbringende våben, som rammer fjender med lyde, laserstråler, mikrobølger og elektromagnetisme, men ikke slår ihjel.

Det kommer for dagen, efter det amerikanske Forsvarsministerium har offentliggjort en rapport fra 1998 som følge af The US Freedom of Information Act, en lov, som sikrer offentlig adgang til amerikanske statsdokumenter.

Rapporten, som hedder 'Bioeffects Of Selected Nonlethal Weapons', giver et overblik over, hvordan mikrobølger, laserstråler og lyde påvirker mennesker og kan bruges til at passivisere modstandere med.

En mikrobølgekanon sender for eksempel ord direkte ind i folks ører. Ifølge observatører opleves lydene som summen, banken eller tikken, der kommer inde fra selv hovedet eller lige bag ved det, men opfattes ikke af andre.

Teknologien benyttes til at distrahere folk. Videreudvikles den, kan våbnet bruges til at få modstandere til at tro, at de hører stemmer, altså er ved at blive sindssyge. Militæret forstiller sig også, at teknologien kan kommunikere med gidsler, fremgår det af rapporten.

I rapporten nævnes et andet mikrobølgevåben, der giver kunstig feber ved at varme ofrets krop op. Det tager, ifølge rapporten, op til 15 minutter at opnå febereffekten, men til gengæld kan den stort set vare, så længe det skal være.

Våbnet giver en jævn varme fordelt over heler kroppen, og 41 grader anses for at være tilstrækkeligt til at simulere feber, hvilket gør de fleste mennesker mindre aggressive. Samtidig er det ifølge rapporten muligt, at en stigning på en grad i hjernen kan medføre hukommelsestab og desorientering.

En elektromagnetisk impuls skal give ofrene anfald, der minder om dem epileptikere får.

I rapporten omtales også lasere, der blænder, og våben, der udsender lyde, der er så høje, at de kan forstyrre balancesansen. Det amerikanske militær bruger laserne i Irak, og lydvåbnet The Long Range Acoustic Device er blevet anvendt imod somaliske pirater.

Teknologierne er alle del i det amerikanske militærs Non Lethal Weapons-program, som omhandler våben, der ikke slår folk ihjel, men er ubehagelige nok til for eksempel at splitte demonstrationer. Kun nogle af våbnene er færdigudviklede.

Kritikere frygter, at ikke-dødbringende våben kan misbruges til torturformål og påføre ofrene varige men. Det gælder blandt andet for epilepsifremkaldende våben.

I 1998 vedtog EU en bandlysning af teknologier, der har potentiale til at skade den menneskelige hjerne.

Dokumentation

Rapporten

Artiklen er da lige så troværdig, som de "normale". :-)

Hedder han for øvrigt ikke Ran Slirpa, med a til sidst?

  • 0
  • 0

Med fare for at plumpe i med begge ben så mener jeg dog at have læst om ovenstående apparat og organisation for flere dage siden, men hvor husker jeg ej.
Desuden lyder det da meget sandsynligt at ensrettede radiobølger kan stresse. Jeg havde engang en Ericsson firmatelefon der gav mig hovedpine efter 10 minutters brug.

  • 0
  • 0