Amerikansk medie: FAA overvejer nye sanktioner mod Boeing efter stort pres på ingeniører

Illustration: Boeing Company

De amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, overvejer i øjeblikket nye sikkerhedsrelaterede bøder eller sanktioner over for flyproducenten Boeing, fortæller en kilde til The Wall Street Journal.

Det sker samtidigt med, at flere kilder har fortalt New York Times, at et mere end et år langt flyveforbud mod modellen 737 Max forventes at blive ophævet af FAA i næste uge.

Læs også: Flyveforbud efter 346 døde: Boeing 737 Max tæt på at vende tilbage i luften

Det flyveforbud blev indført efter to fatale flystyrt med Boeing 737, som kostede 346 mennesker livet. Efterforskere mener, at styrtene skyldtes samme fejl i flymodellens software.

Læs også: Efter 18 måneders undersøgelser: Sønderlemmende kritik af Boeing og deres 737 MAX

Under efterforskningen viste det sig, at modellen på flere områder ikke levede op til sikkerhedskravene. Og nu varsler en kilde altså over for The Wall Street Journal, at FAA har fundet sikkerhedsrelaterede problemer med andre flymodeller.

Ifølge kilden har FAA orienteret Boeing om, at flyproducenten kan have brudt reglerne for et sikkerhedstilsyns-forlig mellem de to parter fra 2015.
Dette skyldes efter sigende manglende kvalitetskontrol på samlebåndene og et unødvendigt stor pres på ingeniørerne fra ledelsens side.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Boeing er presset på flere fronter: Teknologisk efterslæb ift. Airbus - Mistillid fra passagerer og Boeings kunder - En pandemi som viser at vi godt kan undvære 90 % af alle flyrejser. Og dermed et meget mindre behov for nye fly. Hvad er chancen for at Boeing kan overleve presset fra disse 3 fronter ? Vil Boeing eksistere i sin nuværende form når vi ser 5 til 10 år frem i tiden. Aktiekursen er een parameter som kan give et vist fingerpeg. Aktiekursen er halveret ift. november 2019.

  • 6
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten