Amerikanerne vil bygge havvindmøller i den Mexicanske Golf

Block Island Wind Farm på 30 MW er den første offshore vindmøllepark i USA og ligger 6 km fra Rhode Island i Atlanterhavet. USA har kun to havmølleparker. Illustration: Ionna22/Wikimedia Commons

Regeringen i USA har identificeret to områder i den Mexicanske Golf, der skal bruges til havvindmølleparker.

Ifølge Michael Webber og Hugh Daigle, der begge er energiforskere ved Texas University at Austin, er den Mexicanske Golf et godt sted for havvindmøller i USA.

Staterne i området har megen relevant arbejdskraft og god energiinfrastruktur. Derudover ligger der en del storbyer ud til den Mexicanske Golf, der har store energibehov.

USA har kun to havvindmølleparker i forvejen, som i 2021 gav en havvindmøllekapacitet på 42 MW. Til sammenligning er Danmarks kapacitet 55 gange højere, på trods af at USA har en 56 gange så stor en befolkning.

Potentialet for havmøller i USA er til gengæld stort, da over halvdelen af befolkningen bor indenfor 80 kilometer af kysten, og derfor relativt let kan få deres energi fra havvindmøller, skriver The Conversation, baseret på tal fra Global Wind Energy Council.

Derfor ønsker den nuværende regering i USA også at øge kapaciteten til 30 GW (30.000 MW), hvilket vil kunne dække energibehovet for 10 millioner hjem. 22 GW ud af de 30 GW ønsker USA's regering installeret inden 2030.

Ønsket kommer i forbindelse med, at der i en ny lovgivning er blevet afsat 2,7 billioner kroner til klima og energiprogrammer.