Amerikanerne har et tilsvarende system

I USA findes et veludbygget system ved navn Onstar, som allerede har de egenskaber, som eCall skal have.

Slutbrugerudstyret, som produceres af Motorola, er installeret i adskillige amerikanske bilmodeller, og firmaet GM (General Motors) planlægger at indføre det som standardudstyr i alle sine modeller på det amerikanske marked inden 2007.

Grundmodellen rummer både GPS-lokalisering og mundtlig kommunikation via mobiltelefoners netværk. Det aktiveres automatisk af airbag'en og tilkalder nærmeste ambulancetjeneste. Brugerne kan også stille praktiske spørgsmål til Onstar-radiotjenesten, eller bede om at få bilens elektroniske låse åbnet, hvis de har låst sig ude.

Ifølge Wikipedia er der imidlertid også kritik af systemet, fordi det teknisk set giver mulighed for, at politiet kan overvåge en bil – enten legalt, fordi ejeren er mistænkt for kriminalitet, men også fordi korrupte politifolk kunne tænkes at misbruge systemet til at forfølge lovlydige borgere.

Onstars positionslogbøger er allerede blevet anvendt som bevis i flere retssager, for eksempel med flugtbilister.

De hårdeste kritikere sammenligner Onstar med forfatteren George Orwells "Big Brother" i bogen 1984. Men firmaet lægger vægt på at beskytte privatlivets fred.