Amerikanerne frygter svage samleplader i deres broer

9. august 2007 kl. 11:04
Amerikanske gitterbroer som den, der brast sammen i Minnesota, er måske udstyret med for svage samlepladser. Myndighederne advarer mod tungt renoveringsarbejde på andre broer.
Artiklen er ældre end 30 dage

Interessen samler sig om de såkaldte knudeplader på den kollapsede bro i Minnesota, efter at de amerikanske myndigheder har ytret bekymring om deres design.

Knudepladerne er kvadratiske stålplader på fem gange fem fod og med en bredde på en halv tomme. De bruges som knudepunkter til at holde sammen på broens gitterelementer, og den sammenstyrtede bro bestod af hundredvis af knudeplader, skriver avisen The Boston Globe.

The National Transportation Board arbejder i døgndrift på at afklare knudepladernes betydning for brokollapset, som kan være udløst af den ekstra vægt renoveringsarbejdet på broen udgjorde, oplyser transportminister Mary E. Peters i en officiel udtalelse.

Under sammenstyrtningen var arbejdere nemlig i gang med at lægge 100 tons grus ud på broen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere af renoveringsarbejderne faldt selv ned i Mississippi-floden, da broen braste sammen, og en enkelt mistede livet. Derudover mistede tre andre personer livet, og omkring 100 blev kvæstet.

Myndigheder advarer mod tungt renoveringsarbejde

Frygten for, at renoveringsarbejdet var den udløsende faktor i brokollapset, har fået de amerikanske myndigheder til at advare alle stater mod at belaste ældre broer med tungt renoveringsarbejde. En stor del af de amerikanske broer er bygget med tilsvarende knudeplader.

Statsingeniør i Minneapolis, Gary Peterson, er meget overrasket over mistanken til knudepladerne.

Til avisen The Boston Globe oplyser han, at han aldrig har hørt nogen stille spørgsmålstegn ved deres konstruktion og aldrig har opdaget problemer med knudepladerne under inspektioner.

I øjeblikket udsætter myndighederne en række knudeplader for belastningstest for at undersøge deres styrke.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger