Amerikanere køber NKT Flexibles for 3,8 mia kr.

Konglomeratet NKT har solgt rørdivisionen NKT Flexibles til den amerikanske virksomhed National Oilwell Varco. Det skriver virksomheden i en pressemeddelse.

NKT ejede 51 procent af Flexibles, mens resten var ejet af den norske virksomhed Subsea 7. Salgsprocessen har været i gang siden september måned, hvor koncerndirektør Thomas Hofman-Bang annoncerede, at man ønskede at finde nye ejere til rør-divisionen.

NKT Flexibles beskæftiger i dag cirka 650 personer og alle medarbejdere overgår til den nye ejer. Halvdelen arbejdet på fabrikken i Kalundborg med produktion af fleksible olierør til offshoresektoren, mens den anden halvdel er beskæftiget med produktudvikling og rådgivning i Brøndby uden for København. I alt er der ansat lidt over 100 ingeniører i NKT Fleksibles.

Den 10 mia. kroner store ordre, som NKT Flexibles har indgået kontrakt med Petrobras om, lyder på knap 700 kilometer rør og etablering af en rørfabrik i Rio de Janeiro. Nu sælges hele divisionen til amerikanske National Oilwell Varco. (Foto: NKT Flexibles) Illustration: NKT Flexibles

Administrerende direktør Thomas Hofman-Bang siger til ing.dk, at salget temmelig sikkert vil betyde flere arbejdspladser i Danmark:

»National Oilwell Varco er en ejer, som vil styrke den fremadrettede udvikling og det er min forventning, at de vil øge beskæftigelsen, både i Kalundborg og her i Brøndby. Man skal huske at det ikke bare er en fabrik, men også nogle meget attraktive kompetencer de har erhvervet.«

De 3,8 mia. kroner de to virksomheder nu skal dele, ligger i underkanten af hvad analytikere havde forventet. En rundspørge i september måned udført af SME Direkt for Børsen, viste en forventet salgspris på mellem 3,3 og 5,5 mia. kroner.

I sommeren 2011 indgik NKT Flexibles en aftale med det brasilianske olieselskab Petrobras om levering af 694 km fleksible olierørledninger til offshore olieindustri. Aftalen havde en værdi af 9,7 mia. kroner.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Ja det vil nok betyde flere arbejdspladser i Danmark i 4 år. Men så udløber bindingsperioden og der vil ske det samme for NKT flexibles som for Silcon og mange andre virksomheder som er overtaget af amerikanske virksomheder.....de bliver reduceret til kun at være udviklingsafdeling.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten