Amazons luftige ide: Vil bygge ‘bistader’ til pakkedroner i byerne

30. juni 2017 kl. 14:002
Amazon har søgt patent på en pakkelevering med droner ind til byerne, hvor dronerne skal udgå fra bistade-lignende højhuse.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det er efterhånden lang tid siden, at Amazons pakkelevering med droner stoppede med at være et futuristisk påfund. Teknikken er der - men tilbage står Amazon overfor nogle alvorlige problemer i forhold til at få implementeret teknologien i byerne.

Firmaet mener nu at have fundet en løsning: Specialdesignede drone-bistader.

Det skriver The Verge.

I en patentansøgning fra den 22. juni beskriver Amazon, hvordan bistade-lignende højhuse til droner skal afhjælpe problemerne, der er forbundet med at droner skal flyve fra Amazons store varehuse, der typisk ligger i udkanten af byerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved at bygge ‘multi-story drone centers’ lodret i stedet for vandret kan pakke-centrene placeres inde i byen, hvor pladsen er trang. Samtidig kan dronerne flyve ud med pakker uden at komme tæt på fodgængere og gadeniveau.

Udfordring: De larmer og kan havarere

Men der er andre problemer forbundet med droneflyvning i byerne (udover at det fortsat er ulovligt).

Droner larmer, og det er derfor svært at forestille sig, at folk vil bo ved siden af store bistader fyldt med droner. Eller værre endnu, så kan dronerne styrte ned og ramme folk på gaden.

Begge problemer er imidlertid noget Amazon er opmærksom på, fremgår det af patentansøgningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at komme støjgenerne til livs har Amazon indsendt et designforslag på en ny slags propeller, der, efter Amazons eget udsagn, vil være mere lydløse end normalt. Dette opnås ved at sætte 'frynser' på propellerne, der har til hensigt at bryde luftstrømmen omkring dem.

Alternativ drone-faldskærm

Derudover vil Amazon også lave droner med flere sæt motorer og propeller, så dronerne ikke styrter ned, hvis en motor sætter ud.

Som nævnt er ideerne blot beskrevet i en patentansøgning, så der er altså langt fra nogen garanti for, at droner bliver en del af bybilledet i den form, som Amazon forestiller sig her.

Men ansøgningen giver i hvert fald et billede af, hvordan firmaet arbejder særdeles kreativt med at få afleveret pakkerne i fremtiden.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
1. juli 2017 kl. 14:14

Drone postkasse på væg måske. Man kan jo bygge en kasse med samme størrelse som et hul på bistaden. Det bliver måske en lidt stor postkasse, men den kan jo placeres på bagsiden af huset, under et vindue ved lejligheder (løft taget op når den skal tømmes), ved et tagvindue eller ved siden af en altan. Så skal de bare lige finde ud af hvorledes de får fortalt dronen hvor helt nøjagtigt hvor drone postkassen er placeret.

1
1. juli 2017 kl. 11:57

Jeg har ikke helt forstået endnu, hvordan pakken leveres hos den enkelte forbruger.

Bliver den bare dumpet ned i haven et sted, hvis man da har en have. Eller hvordan leveres den til folk i etageejendomme?

Står man og venter i en dropzone, som den kan flyve til og må flyve til? Bliver pakken leveret on-demand? Så man opgiver en position og så kommer den derhen?