Amazon udvikler 3D-mobil med ansigtsgenkendelse

6. juni 2014 kl. 08:053
Amazon udvikler 3D-mobil med ansigtsgenkendelse
Illustration: Amazon.
Surf ved at bevæge hovedet, genkend ansigter på gaden og oplev skærmen i 3D. Sådan lyder et udsnit af forventningerne til Amazons første smartphone.
Artiklen er ældre end 30 dage

3D på mobilen uden 3D-briller. Det er, hvad der forventes på Amazons første smartphone, som endnu ikke har noget navn. Det skriver TechCrunch

Ifølge TechCrunch er der en hel del ny teknologi i telefonen. Blandt andet skal det være muligt ved at vippe telefonen eller læne sit hoved til højre eller venstre at surfe på telefonen. Det skal foregå ved, at telefonen har fire kameraer monteret på forsiden, som er placeret i hver sit hjørne.

Kameraerne skal gøre det såkaldte 'head-tracking' muligt. Telefonen skal nemlig følge brugerens hoved, hvilket skal give en 3D-effekt på en standard LCD-skærm, som ifølge TechCrunch vil være på 720p.

Potentiale for udviklere

Telefonen indeholder også ansigtsgenkendelsessoftware. Trackingsoftware samler X, Y og Z-koordinater fra de fire kameraer. Telefonens gyrosensor og accelerometer giver telefonens ansigtsgenkendelsessoftware mulighed for øget hastighed og præcision.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet er ifølge TechCrunch en 3D-effekt, som er unik for markedet. 3D-briller er ikke nødvendige, og der er ingen begrænsende 3D-faktorer som på Nintendos 3DS.

Ifølge softwareudvikleren Omron kan Okao-softwaren, som telefonen benytter til head-tracking, genkende ansigter, særlige ansigtskendetegn til at vurdere brugerens køn, alder og etnicitet, men TechCrunch skriver, at Amazon til at begynde med formentlig kun vil benytte softwaren til head-tracking. Amazon håber derimod, at tredjepartsudviklere vil udvikle apps, som udnytter telefonens og softwarens fulde potentiale.

Seks kameraer

Telefonen har ud over de nævnte data en 4,7 tommer skærm, 2 gb ram, seks kameraer, hvoraf de fire skal sørge for head-tracking-funktionen, et frontkamera og et bagudvendt kamera på 13 megapixel. TechCrunch formoder, at telefonen offentliggøres 18. juni.

Amazons teaser kan ses her:
[video: https://youtu.be/erUZQ9GK0sE]

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
6. juni 2014 kl. 18:39

Bedre lydkvalitet på selve telefondelen så man kan høre hvad folk i den anden ende siger? Måske bare på niveau med gammeldags fastnettelefoner?

2
6. juni 2014 kl. 15:57

Eller bedre antenne og dækning overalt...

1
6. juni 2014 kl. 08:48

Hvad hører man mest når det kommer til ønsker til mobiltelefoner?

Fingeraftrykslæser, buede skærme, ansigtsgenkendelse og 3D?

eller

Længere batteritid, udskifteligt batteri, udskiftelig hukommelse og holdbarhed?