Alternativ til Lynetteholm: »Byg øen på Middelgrunden«

Plus3. marts 2020 kl. 11:5212
Alternativ til Lynetteholm: »Byg øen på Middelgrunden«
Arkitekt Dan Hasløv har lavet denne visualisering af, hvordan hans forslag til en alternativ kunstig ø på den lavvandede Middelgrunden kan se ud. Klimasikringen af København er her løst med en udbygning af molerne ved Trekroner. Illustration: Dan Hasløv.
Arkitekten bag Amager Strandpark og to ingeniører foreslår at anlægge den kunstige ø på den lavvandede Middelgrunden, når vindmøllerne om få år udfases. By & Havn er ikke imponeret.
Artiklen er ældre end 30 dage

Der er ikke mangel på gode forslag i de 195 overvejende kritiske svar, som Miljøstyrelsen har modtaget til høringen om, hvad VVM’en om anlægget af den kunstige ø Lynetteholm skal indeholde.

De fleste vil eliminere generne ved 25-30 års jordtransporter på lastbiler ved i stedet at sejle jorden frem, eller kommer med forslag til, hvordan man undgår sløjfningen af Margretheholm Havn og den udsejling, som Københavns fritidssejlere i dag bruger til at komme ud i Øresund.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
12 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
4. september 2020 kl. 10:46

Fordi man skal stormsikre Københans havn med stor infrastruktur under alle omstændigheder, hvorfos så ikke udnytte projektet til en udvildelse af byen?

11
6. marts 2020 kl. 20:55

Nu vil man bygge en ø, selvfølgelig med høj m2 pris, som så igen gør området inde bag, som ligger for lavt endnu dyrere pr m2, hvilket så gør, at vi skal ofre endu flere penge på at klimabeskytte området. Jeg mener vi skal til at diskutere afvikling af dele af København, det er uafvendelig og vi bør starte nu.

10
3. marts 2020 kl. 21:18

Ideen var en gang at lukke havnen med et dige og sluseporte. Bodil+ og højvande ville ødelægge meget. Det ville man så betale med byggegrunde på øen med diget. (Trekroner er et fortidsminde man ikke må bygge tæt på) Siden er det kørt at sporet, for øen kunne også betale en metro, en havnetunnel og der skal være en “naturpark”, men der skal meget jord til at fylde Kongedybet op og lave en stor ø.

9
3. marts 2020 kl. 21:05

Det giver jo ikke skatteborgere i Københavns kommune eller grunde at sælge byggeretten på for by og havn. Derfor er det fuldstændigt ligegyldigt med projekter vestpå.

8
3. marts 2020 kl. 20:26

Hvorfor bruger man ikke resource på at bygge i provisten eller på resten af Sjælland? At bygge ud øst for København, kan da kun øge trængslen i byen, og skabe flere trafikale problemstillinger, som er dyrer at løse end ude på landet.

7
3. marts 2020 kl. 20:07

Hvad er årsagen til at man lægger til øst for København, i stedet for at finde et område vest for København og styrke det. Det må være politikernes opgave at genskabe balancen i landet, ikke at forstærke den.

5
3. marts 2020 kl. 17:23

Fint projekt

Surt at vaere i By og Havn nu - når en privat laver noget meget bedre, grønnere, mere persperktivt fuldt - som vil kunne gøre KBH/Malmø til et nyt Manhatten...

4
3. marts 2020 kl. 13:27
  • tag jorden fra havbunden for bedre gennemstrømning til Østersøen.
2
3. marts 2020 kl. 12:38

Toppen af landdiget på Amager bygges til 3,0 m mens Kalvebod diget er højere. Under stormen Bodil nåede vandet 1,65 m i København. 1,96 m på nordkysten. > 2 m i Roskilde. Hvorfor er 2 m så nok?

Faktisk er 2 m der hvor vandet står over kajkantenerne i København

https://www.klimatilpasning.dk/aktuelt/nyheder/2014/april/koebenhavn-stormflodssikres/

Landdiget:https://www.taarnby.dk/nyheder/2018/juni/saa-er-arbejdet-med-taarnbys-nye-landdige-i-gang

Alt respekt for Hasløv og hans fantastiske arbejde med Amager Strandpark mv. men jeg undre mig.

1
3. marts 2020 kl. 12:34

"Anlægget af Lynetteholm vil ifølge Cowi medføre, at der skal køre 72 lastbiler med jord gennem byen i timen, ti timer om dagen i mindst 25 år."

Det må være muligt at udpege 1-3 udskibningssteder hvor jord fyldes i pramme, som så dumper det fra sø-siden