Alle hollandske tog kører nu på vindenergi
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Alle hollandske tog kører nu på vindenergi

Foto: Maurits90 via Wikimedia Commons

Samtlige hollandske tog bliver nu delvist drevet af elektricitet fra vindenergi. Det oplyser Hollands nationale togselskab NS ifølge The Guardian.

»Siden 1. januar har 100 pct. af vores tog kørt på vindenergi,« siger talsmand Ton Boon.

Læs også: Borgerlige tror på grønne, selvkørende biler - men vil ikke hjælpe på vej

Det hollandske energiselskab Eneco vandt for to år siden et udbud på en 10-årig kontrakt med NS, som sætter januar 2018 som deadline for, at hele NS’ togflåde skal køre på vindenergi.

»Så vi har faktisk nået vores mål et år tidligere end planlagt,« siger Ton Boon.

Læs også: Kina vil støtte vedvarende energi med 360 milliarder dollars

Det er ikke mindst opførelsen af flere nye vindmølleparker i og ud for Holland, der har gjort det muligt at nå målsætningen. Strømmen fra én vindmølle i én time er ifølge NS nok til at køre 193 km i tog, og selskabet håber på at reducere enegiforbruget per passager med yderligere 35 pct. frem til 2020, sammenlignet med 2005.

Opdateret 13/1: Af en tidligere version af artiklen fremgik det, at alle hollandske tog udelukkende kører på vindenergi, hvilket ikke er tilfældet. Artiklens rubrik er rettet, efter at britiske The Guardian har rettet tilsvarende i sin artikel.

Det hollandske energiselskab Eneco vandt for to år siden et udbud på en 10-årig kontrakt med NS, som sætter januar 2018 som deadline for, at hele NS’ togflåde skal køre på vindenergi

  • altid? Eller kører togene langsomt/holder stille, når vinden er svag eller fraværende?? ;)
  • 15
  • 13

Det her kunne havde været Danmark, hvis politikerne havde været mere fremsynet.

Der har været flere artikler gennem tiderne i ingeniøren, for 10-20-30 år siden om at nu kommer elektrificeringen, og skubber den hele tiden (erindrer en hvor man mente at hele Danmark kunne være elektricifiret i 1992, det skete så ikke...)

Og så ser Danmark sig stadig som en fremskridtsland?

  • 18
  • 2