Alle Dreamlinere kommer på vingerne i juni

Boeings værste mareridt kan være slut om en måneds tid. I sidste uge godkendte de amerikanske luftfartsmyndigheder flyproducentens planer for at udskifte batteripakken i prestigeflyet 787 Dreamliner, der har haft flyveforbud siden januar, og nu har de otte flyselskaber, der har købt modellen, offentliggjort planer om at genindsætte deres Dreamlinere i løbet af juni. Det skriver CNN.

Alle Dreamlinere har ellers været parkerede på jorden siden to episoder i januar, hvor lithium-ion-batterierne, der leverer hjælpestrøm til flyets systemer, udviklede voldsom røg. Den præcise årsag til uheldene, der skete i USA og Japan, er ikke opklaret, men Boeing har gennemanalyseret alle mulige fejlkilder og redesignet batteripakken. Blandt andet er den nye batteripakke pakket ind i en rustfri stålkasse, og eventuel røg vil fremover blive ventileret ud af flyet.

Ethiopian Airlines har gennemført den første flyvning i weekenden, og Qatar Airways vil indsætte Dreamlinere på ruten mellem Doha og London fra 15. maj.

I Japan har myndighederne stillet ekstra krav til Dreamliners batteripakke og samtidig givet tilladelse til, at de to flyselskaber, der har Dreamlinere i deres flåde, genoptager flyvningerne.

Derudover har flyselskaber i USA, Polen og Chile også offentliggjort planer om at genoptage flyvninger med Dreamliner i de kommende måneder.