Alene med bio institut
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Alene med bio institut

Socialdemokratiet vil hellere bruge penge på eksisterende institutioner Af Claus Djørup Forsknings- og teknologiminister Svend Bergsteins (CD) drøm om et medicinsk bioteknologisk institut i international særklasse bliver næppe realiseret under den nuværende regering.

Sonja Mikkelsen, der er Socialdemokratiets forskningspolitiske ordfører, afviser tanken med ordene: - Socialdemokratiet har klart meldt ud, at vi ikke ønsker etableret et nyt institut. Vi vil ikke sprede pengene mere end nødvendigt.

Det bioteknologiske program kører til udgangen af 1994, og det har styrket de eksisterende rammer, konstaterer hun i sin begrundelse for at basere sig på det etablerede forskningsmiljø.

Under selve folketingets debat om Bergsteins forsknings- og teknologiredegørelse var Sonja Mikkelsen og de fleste ordførere påfaldende tavse om det såkaldte megainstitut, som ikke engang står nævnt i redegørelsen.

Som den eneste tog Kjeld Rahbæk Møller (SF), der er lektor på DIA, emnet op, men det var i en advarsel mod at fjerne forskningen fra universiteterne.

  • Det er en model fra det hedengange Sovjetunionen, sagde SF forskningsordfører. Kvalitet skabes ikke ved at bygge huse og samle allerede etablerede forskere. Det centrale er, hvilke mennesker og ideer, der får chancen, når institutioner og forskningsråd træffer beslutninger. Man må ikke overdrive stordriftsfordelen så meget, at pluralismen forsvinder.Blot en idé.

Ministeren oplyste, at en arbejdsgruppe ser på sagen og afleverer et forslag i slutningen af februar. I givet fald får instituttet højst 100 ansatte i alt og skal ligge i Øresundsområdet, men 'det er jo ikke andet end en idé indtil videre', erklærede Bergstein over for Folketinget.

  • Han har da lov at afprøve ideen, siger Sonja Mikkelsen og rubricerer arbejdsgruppen som hørende under ministerens forvaltningsfrihed.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først