Airbus går ind i samarbejde om overlyds-passagerfly

Illustration: Aerion

Det skal igen være muligt at flyve kommercielt med overlydshastighed. Det er missionen for milliardæren Robert Bass' firma Aerion, og det skal kunne ske fra 2021. Derfor har Aerion indledt et samarbejde med Airbus, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Airbus har erfaringer med overlydspassagerflyvning, men sendte Concorden på pension efter en ulykke i 2003.

Aftalen mellem Aerion og Airbus' forsvars og rumdivision går ud på, at Airbus leverer teknisk og certificerende support, hvilket vil inkludere overdragelse af ingeniørmandskab til Aerions udviklingsorganisation. Derudover skal Airbus levere ekspertise inden for design og fremstilling.

I bytte får Airbus adgang til Aerions teknologi, som reducerer træk på vinger og skrog, skriver firmaerne i en pressemeddelelse.

Læs også: Ti år efter Concorde: Supersonisk flyvning igen på trapperne

Aerions AS2 kommer til at kunne flyve 1,6 gange lydens hastighed - næsten 2.000 kilometer i timen, hvilket de på grund af både europæiske og amerikanske regler kun må over vandet. Det giver dog gode muligheder for at komme fra eksempelvis Europa til USA på kort tid.

Samarbejdet giver troværdighed til Aerion-projektet om at blive de første til på ny at udbyde en business-jet, som flyver hurtigere end lyden.

»Vi ser ikke nogen tekniske show-stoppere. Samarbejdet med Airbus var en essentiel del i forhold til at få ekspertisen fra en førende flyudvikler i folden,« siger Doug Nichols, administrerende direktør for Aerion.

Airbus understreger, at Aerion gør den europæiske flygigant en tjeneste ved at give adgang til teknologien natural laminar flow, som virksomheden har udviklet over et årti, samt designværktøjer til økonomisk drift ved overlydshastigheder.

AS2 vil ifølge Aerion formentlig koste mere end 100 millioner dollars, have plads til 12 passagerer og hovedsageligt være bygget af kulfiber-kompositmateriale.

Planen er at foretage den første testflyvning i 2019 og få flyet endelig godkendt i 2021.

I øjeblikket forhandler Aerion med motorfabrikanter, som skal udpeges næste år.

Kilde Reuters
Emner : Fly
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

I bytte får Airbus adgang til Aerions teknologi, som reducerer træk på vinger og skrog, skriver firmaerne

"træk" = drag = vindmodstand - eller??

  • 2
  • 0

Tja - i pressemeddelelsen står der aerodynamik og effektivitet... så mon ikke det er vindmodstand

  • 0
  • 0

Forskellige producenter dukker op i medierne med planer om SSBJ omkring en gang om året. Denne gang er det så en producent der nedstammer i lige linje fra Concordens skabere og desuden er verdens måske største flyproducent. Hvis Airbus heller ikke kommer i mål, må man vel konkludere, at det så ikke er på grund af manglende kapital eller tekniske begrænsninger, men fordi konceptet bare ikke holder.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten