AirAsia-styrt: Så er også den anden sorte boks bjærget

Dagen efter, at den første sorte boks fra det ned nedstyrtede AirAsia-fly QZ8501 blev hentet op fra bunden af Javahavet, oplyser embedsmænd fra den indonesiske regering, at også den anden sorte boks nu er bjærget. Det skriver bl.a. Reuters.

Boksen indeholder lyd-optagelser fra cockpittet, hvilket skal hjælpe efterforskerne til at forstå, hvad der skete i de skæbnesvangre minutter eller sekunder, da flyet mistede kontakten til jorden.

Læs også: Begge sorte bokse fundet: Alt tyder på AirAsia-stall

Ligesom det var tilfældet med den første boks, bragte dykkere også den anden boks op til overfladen. De to sorte bokse blev fundet tæt på hinanden.

AirAsia-flyet mistede kontakten med luftfartskontrollen under dårligt vejr 28. december, da flyet var mindre end halvvejs mellem Surabaya i Indonesien og Singapore. Ingen af de 162 ombordværende overlevede styrtet.

Læs også: AirAsia-flyets første sorte boks hentet op fra havbunden

Allerede mandag, netop som den første sorte boks var blevet bjærget, fortalte de indonesiske myndigheder, at de havde en klar formodning om, hvor den anden sorte boks befandt sig, fordi de havde opfanget de akustiske pinger, som boksen udsendte.

Hverken Reuters eller BBC har fået en officiel bekræftelse på bjærgningen af boksen med optagelser af samtalerne. De forventer begge, at der kommer en officiel annoncering senere tirsdag.

Reuters skriver, at to embedsmænd med kendskab til sagen fortæller, at boksen er bjærget, men at de ikke vil udtale sig, før boksens serienummer er bekræftet.

Læs også: Meteorologer: Airasia-fly fløj ind i isfyldte skyer

En official fortæller dog til BBC, at boksen er om bord på skibet Banda Aceh i Javahavet.

Kilde Reuters
Emner : Fly