Advokater dropper sag: BG Beton slipper for større bøde

Plus4. februar 2022 kl. 05:494
Advokater dropper sag: BG Beton slipper for større bøde
Illustration: Zdasiuk / BigStockPhoto.
En bøde for ulovlig betonproduktion på knap 50.000 kroner, som BG Beton blev idømt sidste år, bliver ikke anket.
Artiklen er ældre end 30 dage

Der er ikke grundlag for at få skærpet en bøde på 47.500 kroner, som Bach Gruppen-selskabet BG Beton modtog sidste år for ulovlig betonproduktion på et anlæg i Odense.

Det er Statsadvokaten i Viborg, der varetager ankesager ved landsretten i Vestdanmark, kommet frem til og har derfor droppet sagen.

Ved byretten blev BG Beton sidste år idømt en bøde på 47.500 kroner for i flere år at have drevet et betonværk, der ikke var godkendt, i Odense.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
11. februar 2022 kl. 13:20

Det korte svar er nej. Bureau Veritas har efter hvad man kan vide som udenforstående, indenfor rammeren af certificeringsgrundlaget (EN 206) udført deres 3. parts opgave med at kontollere BG's FPC-system - og grundlaget i EN 206 holder sig stringent til betontekniske forhold.

BG er ikke 9001-certificeret (det er det vidst nok kun Unicon der er, blandt betonværker i DK), så det er op til dem selv at holde styr på overholdelse af regler og godkendelser i øvrigt.

3
7. februar 2022 kl. 09:27

En sag som denne kan give lidt tanker omkring vores system vedrørende byggevare og den kontrol disse er underlagt. På en række områder inden for certificering af ledelsessystemer vil der være krav om, at certificeringsorganet har et overblik over udestående med myndighederne. Dette krav gælder ikke i forbindelse med kontrol af FPC-systemer. Kan Bureau Veritas, hvis de har viden om problemstillingen vælge at afstå fra at udstede et certifikat til en ikke lovlig produktionslokation?

2
4. februar 2022 kl. 13:12

Thorleif Bundgård, du taler om retfærdighed. Du taler om retsfølelsen.

Juristens standardsvar er næsten altid: Det (afgørelsen) er ikke retfærdighed - det er jura. Hvilket er en anden måde at sige , at kun særligt indviede har ret til at udtale sig kvalificeret om emnet. Det er dybest set gatekeeper snak.

Typisk citeres retspositivisten prof, dr. jur. Alf Ross for udsagnet, selvom hans argumentation er smule mere dybsindig.

Men begrebet retssikkerhed er i høj kurs for tiden. Man glemmer ofte, at i et demokratisk samfund er sameksistensen mellem retssikkerhed og retsfølelsen ikke helt nem.

1
4. februar 2022 kl. 11:59

Ok, Så hvis kommunen siger "Nej du må ikke bygge" - Så kan man bare gøre det alligevel, for de kan ikke gøre noget. ?? Hvad er det for et tandløst samfund vi lever i. For enhver anden end advokaterne er det da klart. Der var sagt NEJ - og hvis de bygger alligevel, og endda driver virksomhed.?? Så bør det hele jævnes med jorden, grunden renses så den står som før. For deres regning. PLUS en kæmpe bøde - sat i størrelse efter den indtjening virksomheden havde i de ulovlige år.

Hvor er vi ellers henne. Tænk over princippet. Lille søren i slikbutikken - "Nej du må ikke tage alt slikket uden at betale" ... "Nå han tog det hele, men det må han godt for jeg kan ikke gøre noget" Lise på en byvej "Ok der er 50 i byen men jeg kører 180km/t" ... "Politibetjenten, NÅ - ok Lise vi kan jo ikke gøre noget så der sker ikke noget ved det" "Og for øvrigt så kan du bare fortsætte, for vi må jo ikke stoppe dig"

Ak, hvor er vi henne. Det er jo ikke nyt. Her i byen har rige spekulanter fx fået bygge tilladelse til et højhus på 10 etager. De byggede 12.!! Det skete der ikke noget ved, andet end at en lokal politiker udtalte "Jamen ... vi kan jo ikke bede dem om at pille de ekstra etager ned" ...... JO DET KAN - OG BØR MAN GØRE. I samme by bliver private små borgere tvunget til at pille hele carporten ned, hvis den står 10cm for tæt på skellet. .... Så dem, kan man GODT RAMME. Bare ikke de store firmaer/matadorer - for de bidrager jo nok til kommunekassen.