Advokat for Most Wanted-forsker: »Det er til at grine af«

Jan Schneider fra Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen i Aarhus tager det helt roligt, at hans klient Poul Thorsen står opført øverst på en Most Wanted-liste fra Office of Inspector General (OIG) under de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Læs også: Dansk forsker nr. 1 på amerikansk Most Wanted-liste

»Det er et kuriosum, som er til at grine af. Det er vel nærmest positivt, hvis de amerikanske myndigheder ikke har mere alvorlige ting at tage sig af. Det kan slet ikke tages seriøst,« siger han.

Poul Thorsen er kommet på listen, fordi han er anklaget for at have stukket forskningsmidler fra amerikanske myndigheder i egen lomme i stedet for at bruge dem på forskningsprojekter ved Aarhus Universitet og Odense Universitetshospital.

Det er ikke lykkedes for Ingeniøren at komme i kontakt med Poul Thorsen, som i øvrigt ved alle tidligere lejligheder har valgt at udtale sig til medierne gennem sin advokat.

Som en udløber af sagen udsendte Aarhus Universitet den 22. januar 2010 en udtalelse, hvor universitetet gav til kende, at Poul Thorsen var fratrådt universitetet, og Aarhus Universitet på ingen måde ville samarbejde med Poul Thorsen i fremtiden.

Som tidligere omtalt på ing.dk viste det sig til universitetsledelsens overraskelse ikke at være muligt i praksis.

Læs også: Forskningens svar på Stein Bagger er svær at slippe af med

I Danmark er udarbejdet et anklageskrift mod Poul Thorsen for skattesvindel. Vestre Landsret afviste i foråret anklageskriftet som værende for upræcist.

Jan Schneider oplyser, at Højesteret meget snart vil komme med en ny kendelse herom. Han har dog ikke kendskab til den præcise dato herfor.