Accept af genteknologi – bare ikke i fødevarer
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Accept af genteknologi – bare ikke i fødevarer

Når det handler om forurening, sygdom, energiforsyning og bekæmpelse af kriminalitet, er der blandt danskerne en bred accept af genteknologi. Men billedet vender, når genteknologi sættes i forbindelse med fødevarer. Det viser en helt ny undersøgelse, som Institut for Konjunktur-Analyse (Ifka) har foretaget for Ingeniøren.

Ifka har spurgt 600 forbrugere om, hvorvidt de mener, man skal bruge bioteknologi og genteknologi til at løse problemer med verdens fødevareforsyning, forurening, sygdomsbekæmpelse, energiforsyning og bekæmpelse af kriminalitet.

Der er en signifikant stigning i accepten til de nye teknologier på områderne sygdomsbekæmpelse, energiforsyning og kriminalitet, mens stigningen er minimal på fødevareområdet og slet ikke til stede på spørgsmålet om forurening.

Cirka syv ud af ti mener nu, at man skal bruge bioteknologi og genteknologi til at bekæmpe sygdom, kriminalitet og forurening. Kun tre ud af ti mener, at gensplejsning skal løse fødevareproblemerne.

»I betragtning af, hvor meget vi hører om sult i verdens fattige lande, er det yderst bemærkelsesværdigt, at kun hver tredje dansker vil acceptere genteknologi til at løse de problemer. Og mindst lige så bemærkelsesværdigt er det, at holdningen stort set ikke har flyttet sig i løbet af de seneste ti år,« konkluderer undersøgelsen fra Ifka.

En fordeling på alder viser, at de unge er mere positivt stemt over for gensplejsning af fødevarer. Blandt de 15 til 29-årige går 37 procent ind for at bruge genteknologi til at løse problemerne med fødevareforsyningen. I aldersgruppen 40 til 59 år går kun 27 procent ind for genteknologi.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten