AAU stryger til tops: Europas bedste universitet inden for ingeniørvidenskab

Ingeniører med et diplom fra Aalborg Universitet Ø(AAU) kan godt ranke ryggen. Universitetet er nemlig kåret til det bedste i Europa inden for ingeniørvidenskab, og det ottende bedste på verdensranglisten.

Det viser en af de mange universitetsranglister, Best Global Universities, som U.S. News & World Report offentliggjorde i slutningen af oktober, fremgår det af en AAU’s hjemmeside.

Den fornemme placering vækker glæde hos rektor Per Michael Johansen:

»Det er en god dag for AAU, og vi er selvfølgelig stolte over, at vores dygtige forskere og medarbejdere på ingeniørfeltet har sikret os denne fornemme placering,« siger han.

Pænt hop siden sidst

Mogens Rysholt Poulsen, dekan på det Ingeniør- og Naturvidenskabelig Fakultet er stolt over placeringen.

Han ser rangeringen som et bevis på, at fakultetet har nogle stærke forskningsmiljøer, stærke samarbejdspartner og en stærk undervisningsmodel. Der er tale om den internationalt anerkendte undervisningsmodel Problembaseret læring:

»Resultatet er også udtryk for et langt, sejt træk hvor AAU har arbejdet hårdt for at skabe en unik ingeniørprofil. Med den flotte placering er det desuden min forventning, at vi kan tiltrække endnu flere stærke internationale profiler til vores i forvejen stærke forskningsmiljøer.«

Sidste år fik ingeniørvidenskab ved AAU en 18. plads på verdensranglisten, så der er tale om et pænt hop op til ottendepladsen. Blandt andet overhaler det nordjyske universitet det verdenskendte Stanford University i Californien.

De tre førende universiteter på ingeniørområdet er ifølge listen Tsinghua University i Beijing, National University of Singapore og MIT i Massachusetts, USA.

DTU ligger på en samlet 24. plads på verdensranglisten. Det giver en sjetteplads i Europa og en andenplads blandt de nordiske lande. Her indtager Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm en tredjeplads; den er nummer 35 på verdensranglisten.

Avancerer på andre områder

AAU går også markant frem inden for andre fagområder. Samlet set er universitetet avanceret fra en plads som nummer 376 til 290 blandt verdens i alt ca. 17.000 universiteter, ligesom der er fremgang inden for IT, klinisk medicin samt samfunds- og folkesundhedsvidenskab, påpeger rektor Per Michael Johansen:

»Det glæder mig at se, at vi også tager nogle gevaldige spring op ad listerne inden for andre fagområder. Det er udtryk for den bevægelse, vi er inde i, hvor vi i større og større grad markerer os på den internationale scene.«

U.S. News & World Reports rangliste er ifølge AAU den ældste og en af de mest betydningsfulde af sin art. Der findes imidlertid mange ranglister, som de forskellige universiteter med forskellige argumenter benytter sig af.

Emner : Uddannelse