AAU bygger bro mellem studium og job

Frygten for arbejdsløshed og tvivl om egne evner er den virkelighed, der melder sig for mange dimittender, når det sidste punktum i specialet er sat, og eksamensbeviset er i hus. For hvad kan man egentlig bruge den nye flotte titel cand.polyt. til, når stillingsopslagene udebliver, og arbejdsmarkedet føles som et fremmed land?

Stigende dimittendarbejdsløshed har de senere år gjort det sværere at være nyuddannet. Netop derfor har Aalborg Universitet tilrettelagt et tilbud til nyuddannede, der skal styrke deres selvtillid og give dem konkrete værktøjer til at komme øverst i bunken af ansøgere, fortæller karrierekonsulent Camilla Lynge fra AAU.

»Tidligere fik de nyuddannede blot et held og lykke med på vejen og blev overladt til sig selv. Men den stigende arbejdsløshed blandt dimittender har gjort det tydeligt, at de har brug for hjælp lige fra første ledighedsdag,« siger Camilla Lynge.

Læs også: Nyuddannet ingeniør: »Jeg havde brug for nogen, der hjalp mig videre«

Karrierecentret tilbyder de unge at få lagt en jobstrategi i samarbejde med en karrierekonsulent, ligesom de bliver tilbudt individuelle samtaler og diverse kursusforløb, bl.a. i kunsten at skrive den gode ansøgning. 140 nyuddannede har takket ja til tilbuddet, og ud af de 61, der har afsluttet forløbet, er de 50 kommet i arbejde.

»Mange unge oplever et tomrum, når de bliver færdige, og føler, at de offentlige jobcentre har svært ved at hjælpe dem. De har været lullet ind i universitetsverdenen i mange år og oplever det som grænseoverskridende at skulle 'gribe knoglen' og være opsøgende,« siger Camilla Lynge.

Netop kontakten til en potentiel kommende arbejdsgiver er noget af det, karrierecentret træner de nyuddannede i. Det nytter ikke at vente på, at det helt rigtige jobopslag melder sig, for det sker efterhånden kun meget sjældent, forklarer Camille Lynge.

I stedet skal de unge vænne sig til at kontakte virksomhederne og sælge sig selv. Det forudsætter, at de kender virksomheden og har sat sig ind i dens behov. Et af de konkrete råd fra karrierekonsulenten er at følge med i erhvervsstoffet i medierne.

»Står der om en virksomhed, der vil ekspandere til Tyskland, så ring op til virksomheden og forklar dem, hvordan dine kompetencer ville kunne hjælpe dem ind på det tyske marked. Det er vigtigt at fokusere på virksomhedens behov frem for dine egne,« siger Camilla Lynge.

Tidskrævende at sælge sig selv

Mange af de nyuddannede, som Camilla Lynge møder, er overraskede over, hvor tidskrævende det er at skaffe sig et job, og de har svært ved at se, hvordan deres kompetencer passer ind på arbejdsmarkedet:

»Nogle har den indstilling, at nu har jeg taget en lang akademisk uddannelse, skal jeg så virkelig også bruge kræfter på at sælge mig selv. Andre er bange for at belemre virksomheden ved at ringe op til dem.«

AAU har kontakt til over 300 nordjyske virksomheder og kan derfor også matche nyuddannede med specifikke virksomheder.

Mange små og mellemstore virksomheder har ikke tradition for at ansætte akademiske medarbejdere, og AAU har derfor i en årrække arbejdet på at bringe akademikere og mindre virksomheder tættere på hinanden.

»Vi har bl.a. fundet en ingeniør til en fiskerivirksomhed i Hirtshals og formidlet en akademisk medarbejder, der skulle hjælpe direktøren af en brugtvognsvirksomhed med at udvide sit forretningsområde,« fortæller Camilla Lynge.

»De nyuddannede skal lære at fremhæve deres bredere akademiske kompetencer som f.eks. deres evne til at analysere, udforme strategier og opsætte mål frem for at fokusere på deres specialviden. Det er vejen til at få job,« siger hun.