Aarsleff bygger fundamenter til Horns Rev-møller
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Aarsleff bygger fundamenter til Horns Rev-møller

Dong Energy har valgt et konsortium med den danske entreprenør Per Aarslef og tyske Bilfinger Berger til at opføre fundamenterne til den kommende havmøllepark Horns Rev 2.

Ifølge kontrakten skal Aarsleff fremstille 92 monopæle i længder på op til 40 meter og med en vægt på mellem 150 og 200 tons.

Den danske Entreprenør ser gode muligheder for at indgå i flere projekter i udlandet. For to år siden byggede virksomheden fundamenterne til vindmølleparken i Nysted sammen med Dong.

»Vi er glade for at være tilbage i markedet. Det giver os bedre muligheder for at få samme type arbejde i udlandet,« siger den administrerende direktør for Per Aarsleff Ebbe Malte Iversen til nyhedsbureauet RB-Børsen.

Dong vil ikke offentliggøre, hvor meget kontrakten er værd.

Arbejdet begynder efter sommerferien, og fundamenterne skal bankes på plads fra marts til september næste år, mens selve møllerne skal installeres i 2009.

Hvis ingen udenlandske mølleparker overhaler de danske, bliver Horns Rev 2 verdens største offshore vindmøllepark, når den sættes i drift i 2009.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Ved man noget om, hvilke vindmøller de vil placere på det nye Horns Rev? Er det de samme 2MW-vindmøller, eller vil man placere en nyere type?

  • 0
  • 0