Aarhus Rutebilstation afspærret: Betondæk i fare for at styrte sammen

Midttrafiks illustration af det afspærrede område Illustration: Midttrafik

Betondækket har godt nok ligget over parkeringskælderen siden 1954, men dets tilstand er så ringe, at Aarhus Kommune i huj og hast krævede store dele af rutebilsstationen over parkeringskælderen afspærret natten til onsdag.

Kommunen forlangte både rutebilstationen og parkeringskælderen rømmet efter at have modtaget en vurdering af betondækket fra rådgiverfirmaet Orbicon.

Ifølge en pressemeddelelse fra det offentligt ejede Midttrafik, der driver i busserne i bl.a. Aarhus, lyder rådgivernes konklusion, »at det ikke er forsvarligt at benytte arealerne, hverken nedenunder eller ovenover, da risikoen for et kollaps af betondækket ikke kan udelukkes.«

Det fremgår ikke, hvorfor kommunen har bestilt Orbicon til at foretage vurderingen af betondækket netop nu, og Aarhus Kommune har ikke selv offentliggjort information om påbuddet.

Kravet om omgående at rømme hele området omkring parkeringskælderen kommer bag på vicedirektør Mette Julbo fra Midttrafik.

»Vi vidste godt, at kælderen ikke så for godt ud, men vi havde ikke tænkt, at det var så alvorligt, at det hele skule afspærres,« siger hun til TV2 Østjylland.

Hun tilføjer over for Danmarks Radio, at der endnu ikke er en plan for, hvornår rutebilsstationen i den jyske hovedby kan tages i brug igen.

Nyhedsbureauet Ritzau har fundet frem til, at rutebilsstationen ifølge Visit Aarhus benyttes af fem millioner passagerer årligt. Den er holdeplads for både bybusser og fjernbusser fra andre selskaber end Midttrafik. Netop fjernbusserne er ikke berørt af afspærringen, mens Midttrafik har flyttet holdepladserne for en række by- og regionalbusser.

Emner : Projektering
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Rutebilstationen er ved at styrte sammen og sporvognen kører ikke når der er frost. De er hårdt prøvede de Aarhusianske brugere af kollektiv trafik.

Men benyt nu lejligheden til at flytte rutebilstationen tættere på hovedbanegården, som der længe har været talt om.

  • 6
  • 3

Planen er vist snarre at flytte rutebilstationen langt udenfor byen så kan man kvitere med et "servicegebyr" på samtlige biletter.

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten