Aarhus Havn har for lidt plads til virksomheder: Udvidelse på 100 hektar ramt af protester

Plus8. september 2022 kl. 11:026
Aarhus Havn har for lidt plads til virksomheder: Udvidelse på 100 hektar ramt af protester
Det er denne udvidelse af havnen, som der lige nu er åben krig om i Aarhus. Illustration: Cowi.
Et af hovedargumenterne bag en ny udvidelse af Aarhus Havn er pladsmangel.
Artiklen er ældre end 30 dage

Opdateret kl. 14.00 med uddybende citat fra Aarhus Havn
Mens kampen i København i står om fremtiden for Lynetteholm, så kæmpes der i Aarhus om en 100 hektar stor udvidelse af Aarhus Havn, den såkaldte Yderhavnen.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
10. september 2022 kl. 17:29

Det er 1km2, og kan med vindmøller give 5MW, bare til sammenligning.

Er Aarhus ikke med i klubben der vil være CO2 neutral?

I øvrigt ligner det Kbh's planer med Lynetteholm. En masse trafik igennem hele byen. Dilemmaet er selvfølgelig at en havn bør ligge ved havet.

5
10. september 2022 kl. 11:35

Få nu sat gang i udvidelsen. Det kan gå for langsomt. Der er meget vigtigt at få udvidet Aarhus havns mulighed for fortsat udvikling. Dette er absolut en stor fordel for hele Aarhus.

4
9. september 2022 kl. 12:43

Man glemmer i diskussionen det faktum, at den planlagte meget dyre havnetunnel ned gennem Marselis Boulevard kan spares, hvis man fjerner årsagen - de ufatteligt mange lastbiler, som skal fra motorvejen tværs gennem landets næststørste by gennem et af byens smukkeste kvarterer, til en havn, der må siges at være 'havnet' et helt forkert sted, rent logistisk. En del af de mange millarder kunne derfor flyttes over til havneudvidelse og jernbaneudbygning i Grenå. Man glemmer også en overordnet samfundsmæssig beregning af, hvordan vi sparer CO2 bedst. Jernbanetransort vil givetvis være væsentligt bedre for klimaregnskabet end de mange lastbiler. Smider man så leveårstab pga. partikelforurening ind i ligningen, vil regnestykket se helt tosset ud. Endelig - her er et godt eksempel på, hvordan de få skaber sig velstand på bekostning af de mange. Der fremføres det gode gamle arbejdsplads-argument (for at få venstre side af byrådssalen med), men i virkeligheden er der ikke tale om mange arbejdspladser på Århus Havn - kun om store profitter for en ganske lille gruppe. De rigtig mange arbejdspladser, som derimod ligger i hele oplevelsesøkonomien (mad/kunst/kultur/shopping osv.), og som ikke mindst har stort behov for den fortsatte fortælling om byen ved vandet, Kystevejens smukke allé og udsigten til Mols, tæller mange, mange flere mennesker. Det ødelægges med havneudvidelsen. Men her er erhvervsinteressen spredt ud på mange flere hænder, og derfor står denne gruppe ikke så strækt lobby-mæssigt som den stærke havnelobby, der tilmed har borgmesteren i bestyrelsen. Det er en rævekage der bages i Århus.

3
8. september 2022 kl. 21:59

Oprindeligt (10+ år siden) var det vel planen at køre containere til Årslev logistikcenter via jernbanen, så man kunne laste dem der?

2
8. september 2022 kl. 13:48

Det er rettet sofort

1
8. september 2022 kl. 13:26

Århus havneudviddelse: er det ikke galt med antal Ha?? når jeg tæller sammen på tegningen, når jeg da snildt til 88 ha!! containeren alene tager jo de 38ha! ??????????????