Aarhus Å overdækkes af hensyn til den moderne trafik

2. april 2017 kl. 08:002
Aarhus Å overdækkes af hensyn til den moderne trafik
Illustration: Ingeniørernes Kulturarv.
TIDSMASKINEN: Den projekterede Åboulevard bliver en af de nye hovedfærdselsårer på tværs af Aarhus’ bykerne. Stadsingeniør A.J. Rambøll redegør for projektet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Link Illustration: Ingeniørernes Kulturarv.

Ingeniørens tidsmaskine

Link Illustration: MI Grafik.

Siden 1892 har Ingeniøren forsynet de danske ingeniører med nyheder inden for teknikkens verden. Mange af dem er et gensyn værd, og i Ingeniørens tidsmaskine dykker vi ned i de gamle årgange og linker til nogle af de vigtige, interessante, sjove eller bare læseværdige artikler. Find selv flere her i Ingeniørernes Kulturarv.


Klik på billedet for at læse artiklen fra 27. maj 1933

Læs også: Ingeniørvirksomheder præsenterer det store motorvejs-H

Læs også: Byggeleder: Edb hører overhovedet ikke hjemme på en byggeplads

Læs også: 1938: Ny Knippelsbro bliver langt bredere

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
4. april 2017 kl. 01:00

Der er fanget havørreder i åen i nyere tid, og jeg har som dreng fanget regnbueørreder ved åens udløb i havnen. Vandet er altså til at leve i for fisk. Det rekreative aspekt ved åen kunne yderligere forbedres, hvis der blev udlagt store sten og ral fra Ceres-krydset og til Vadestedet, så der kunne komme lidt strømfald og dynamik, for åen er ret kedelig at betragte i dag - en lind strøm af uklart vand. Måske kunne der en dag også komme en egentlig opgang af gydefisk, men det vil kræve en yderligere oprensning af Brabrand Sø.

1
2. april 2017 kl. 09:39

Da jeg i ´50'erne besøgte mine fætre i Aarhus, brugte vi megen tid på at fiske brasen i åen, bliver det nu umuligt? Det var en af forløberne til min senere karriere som ferskvandsbiolog med opdræt og udsætning at (laks) og ørreder.