Årets tre bedste videnskabsvisualiseringer
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Årets tre bedste videnskabsvisualiseringer

Fra sårheling til monitorering af radioaktivitet.

Emnerne i tidsskriftet Sciences 2017 Data Stories-konkurrence spændte vidt. Men der kunne kun være tre vindere ... og en hædrende omtale. Se dem herunder.

Den professionelle kategori

'Sæsonudsving i kuldioxid' af Gregory Shirah.

Denne grafik begejstrede dommerudvalget, fordi data jo typisk visualiseres med flade diagrammer, men ved at tilføje den tredje dimension for at forklare bevægelsen af kuldioxid i forskellige højder, formår Gregory Shirah ifølge dommerne at lave en spændende dynamisk fortælling.

De studerendes kategori

'Vent ... Hvor mange døde?' af Kate Bredbenner.

Simpel animation og simpel håndlavet grafik på en tavle. Med den kombination formår Kate Bredbenner ifølge dommerne at formidle statistisk information på en ny og forfriskende facon.

Virksomhedskategorien

'Økologiske fodspor: Underskud eller reserve?' af Ronna Kelly.

En gruppe animerede grafikker, som ifølge dommerne er både selvforklarende og tillokkende samt perfekt matchet med de udvalgte data.

Folkets valg

'Hør hvad landskabet fortæller' af Sam Hooper.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten