Aalborg Universitet får international uddannelse i innovation

Ingeniørstuderende på Aalborg Universitet får nu mulighed for at få en international overbygningsuddannelse i innovation.

Det europæiske konsortium af innovative universiteter, ECIU, som Aalborg Universitet er det eneste danske medlem af, har netop fået godkendt uddannelsen Global Innovation Management af EU-Kommissionen. Dermed bliver uddannelsen en del af det internationale Erasmus Mundus-uddannelsesprogram.

De studerende vil blive undervist i fag som forskning, teknologi, organisationsteori, forretningsstrategi og marketing på den nye to-årige overbygningsuddannelse, der skal give de studerende et globalt perspektiv på innovationsledelse.

Det er tanken, at de studerende skal klædes på til innovationsledelse i såvel multinationale koncerner som små og mellemstore virksomheder på det internationale marked.

Uddannelsen bliver udbudt i samarbejde med Strathclyde University i Glasgow og det tyske Technische Universitet i Hamburg. De to første semestre lægger i Glasgow, hvorefter de studerende kan vælge at afslutte uddannelsen i enten Hamburg eller på Aalborg Universitet ved Center for Industriel Produktion.

I det sidste år på Aalborg Universitet vil der være mulighed for virksomhedspraktik og specialeskrivning, skriver universitetet i en pressemeddelelse.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Tillykke til AAU, men... Umiddelbart lyder uddannelsen ret spændende for unge ingeniører. Indholdet af uddannelsen lyder til gengæld ret så bekendt, i og med at Århus Universitet og Handels og Ingeniørhøjskolen i Herning www.hih.au.dk siden i hvert fald 2000 har udbudt en uddannelse kaldet BDE (Business Development Engineer), netop med hovedområder på strategisk ledelse, organisationteori, innovationsledelse, produkt- og konceptudvikling samt afsætning.

Uddannelsen er tidligere blevet præmieret med flere uddannelsespriser.

Jeg er sikker på at uddannelsen bliver spændende, men håber virkelig at opgaven mht kontakten og anerkendelsen af uddannelsen i erhvervslivet, bliver løftet på allerhøjeste måde.

Dog har jeg lidt svært ved at se hvor forskellen er...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten