Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Åbningstale: Ingeniører skal slippe billigere i skat

»Vi står overfor en teknologisk udvikling, som stormer afsted. Som forandrer vores arbejdspladser og virksomheder. Som stiller store krav til medarbejderne på alle niveauer. Vi vil gøre det mere attraktivt for højtuddannede eksperter, ingeniører og teknikere at arbejde i Danmark. Derfor skal topskatten ned.«

Statsminister Lars Løkke Rasmussen lovede skattelettelser til ingeniører i dagens åbningstale Illustration: Cybercity

Topskattelettelser til de højst lønnede var ikke overraskende en central del af statsminister Lars Løkke Rasmussens åbningstale i Folketinget i dag. Og blandt dem, som statsministeren altså specifikt mener har brug for at betale mindre i skat er højtuddannede ingeniører og teknikere.

Nye fradrag for investeringer

Topskattelettelser skal medvirke til at skabe de bedst mulige vilkår for, at danske virksomheder kan klare sig i den globale konkurrence.

Læs også: Ingeniører scorer kassen på skatteudspil

Derfor vil regeringen derudover gøre det mere attraktivt at investere - blandt andet ved at indføre et fradrag for ny egenkapital og et ekstra fradrag for merinvesteringer i forskning og udvikling. Desuden skal det være lettere for iværksættere og vækstvirksomheder at finansiere deres idéer, sagde statsministeren.

Ambitiøs klima- og energipolitik

Formålet er ikke mindst at styrke Danmarks position blandt verdens førende inden for den grønne omstilling.

»Den position skal vi fastholde. Det gør vi med en ambitiøs klima- og energipolitik. Og derfor vil ét af de allerførste forslag, som Folketinget skal behandle i denne samling, være ratifikation af aftalen fra klimatopmødet i Paris. Men hvis den grønne omstilling skal være robust, så skal den også være realistisk. Derfor vil vi nedbringe regningen for grøn energi og opkræve den på en mere effektiv måde,« lød det fra landets statminister.

Lars Løkke Rasmussen omtalte endvidere, at der skal være bedre muligheder for voksen- og efteruddannelse til dem, der er i arbejde. Det bliver en del af forårets trepartsdrøftelser, lovede statsministeren