77.000 amerikanske broer er "strukturelt mangelfulde"

Embedsmænd I Minnesota blev allerede i 1990 advaret om, at broen over floden Mississippi var strukturelt mangelfuld og inspektioner viste, at broen var svækket af revner og korrosion i broens bjælker. Men den nu sammenstyrtede bro er langtfra den eneste, der er stemplet strukturelt mangelfuld. 77.000 andre broer i USA har fået samme stempel, skriver Reuters.

Ifølge flere amerikanske ingeniører er en stor del af landet broer i dårlig stand og kræver massive investeringer. De seneste oplysninger har skabt stor kritik af myndighederne og folk spørger sig selv om, hvorfor politikerne ikke har reageret på advarslerne.

Rapporter pegede på revner og korrosion

Efter tilstandsrapporten i 1990 blev broen i Minnesota repareret og i 1993 begyndte ingeniører at foretage eftersyn hvert år i stedet for hver tredje år. Trods reparationer har efterfølgende rapporter igen sået tvivl om broens tilstand.

I 2001 fastslog en rapport, at broens gitterdragere var dårligt svejset og broens stålbjælker var begyndt at korrodere. Men i 2005 kom to tilstandsrapporter frem til, at broen ikke udgjorde nogen sikkerhedsrisiko, selvom den blev betegnet som strukturel mangelfuld blandt andet på grund af korrosion og revner.

Minnesota undersøger egne broer

En undersøgelseshold er i øjeblikket gået I gang med at samle broen stykke for stykke for at finde årsagen til brokollapset og Minnesotas guvenør har beordret en omgående inspektion af alle broer i delstaten af samme type som den, der braste sammen.

Ifølge tv-stationen CNN bliver en fjerdel af de amerikanske broer brugt af flere biler, end de er bygget til og det vil koste 50 milliarder danske kroner om året de næste 20 år at reparere de 75.000 broer.