70 mio. kroner til storinstitut for mekanik og produktion på Aalborg Universitet

31. januar 2011 kl. 07:55
To institutter ved Aalborg Universitet fusionerer nu for at styrke forsknings- og uddannelsmiljøet inden for maskinteknik og produktion.
Artiklen er ældre end 30 dage

Et nyt storinstitut med 125 ansatte og 459 studerende ser nu dagens lys på Aalborg Universitet. Instituttet samler alle aktiviteter fra de to eksisterende institutter Maskinteknik og Produktion.

Sammenlægningen skal, ifølge den nye institutleder Martin Heide Jørgensen, være med til at styrke det samarbejde, der normalt er mellem produktudvikling og produktion ude i industrien:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er naturligt, at vi i forskningen samler de to fagområder, så forskerne får bedre muligheder for at samarbejde om projekter på tværs,« siger han.

70 mio. til modernisering af laboratorier

Over de kommende år skal der kanaliseres 70 mio. kroner over i modernisering af instituttets 12 laboratorier. Pengene skal bruges til nyt udstyr og sammenlægninger. Pengene kommer fra regeringens globaliseringspulje.

»Med et øget samarbejde og laboratorier i topklasse styrker vi vores position som et af Danmarks absolut førende forskningsmiljøer inden for mekanik og produktion. Dermed får vi endnu bedre muligheder for at skabe ny viden om eksempelvis bedre produktdesign, lavere produktionspriser og mere pålidelige produkter til gavn for erhvervslivet,« siger Martin Heide Jørgensen og siger samtidig, at inspirationen til det nye superinstitut blandt andet er kommet fra erhvervslivet selv.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger