7 spørgsmål du vil blive stillet til din første jobsamtale som UX udvikler

Tillykke. Du har tilegnet dig nogle webfærdigheder, sendt en jobansøgning og blevet inviteret til din første samtale angående en stilling som UX udvikler. Hvis du vil forbedre dine chancer, så forbered dig ud fra følgende 7 spørgsmål, som du bør have et godt svar på.

Svarene er udarbejdet af webdesigner Tara-Lee York til en artikel i CareerFoundry.

Hvorfor skal vi hyre dig?

En jobsamtale klassiker. Virksomheden ønsker at vide, om du er motiveret til at blive en del af holdet. Derfor bør du aldrig dukke op uforberedt, men i stedet lave research på virksomhedens officielle hjemmeside og på sociale medier.

Vær entusiastisk, og fortæl hvordan virksomhedens mål og projekter passer sammen med dine personlige evner og interesser. Særligt hvordan den pågældende stilling passer med forhåbningerne til din egen karriere.

Hvordan formidler du dine designbeslutninger til udviklere, kunder og projektledere?

For at tilrettelægge UX design skal du kunne finde kløfter og bygge broer mellem dine kollegaers opfattelser af hjemmesiden. Her anbefaler webdesigner Tara-Lee York at spørge direkte til virksomhedens problemer, og hvordan deres arbejdshold er struktureret.

»Intervieweren vil gerne have en god fornemmelse af, hvordan du arbejder sammen med andre,« skriver York i sin kronik. »Som UX designer er det afgørende, at du kan kommunikere beslutninger om design med dit hold lige fra begyndelsen af projektet indtil implementering.«

Hvis du kan bidrage med ideer allerede til jobsamtalen, viser du stærkt initiativ og skiller dig ud fra de andre ansøgere.

Hvordan forklarer du din UX designprocessen?

Der er forskellige opfattelser af den perfekte fremgangsmåde, og netop derfor kan du regner med, at jobsamtalen vil berøre området. Du vil gøre ret i at tage udgangspunkt i følgende syv punkter:

  • Anvendelighed
  • Brugerresearch
  • Brugertests
  • Informationsarkitektur
  • IxD
  • UI design

Kun i små virksomheder vil en person være dybt involveret i alle de forskellige delprocesser. Derfor er det også relevant at diskutere dine ansvarsområder allerede til jobsamtalen.

Hvordan holder du dig informeret om aktuelle UX tendenser?

Som UX designer forventes det, at du sørger for at holde dig opdateret. Spørgsmålet er en god mulighed for at vise din faglige passion ved at fremhæve inspirationskilder.

Inspirationskilder kan være blogs såsom uxmastery.com, nyhedsbreve eller nogle konkrete personer, du følger. Du kan også nævne en konference, du besøgte eller en strategi du stødte på og blev inspireret af.

Hvordan vælger du, hvilke features der skal beholdes eller fjernes?

Det vigtigste at huske som UX designer er, at brugerne er forskellige. De har anderledes prioriteter end dig selv, og der er også variationer mellem de enkelte brugere.

Gode UX designere formår at tage højde for dette gennem brugerresearch. Beskriv til din jobsamtale, hvordan du kortlægger brugernes behov og adfærd.

Kunden er utilfreds med et element i dit design. Hvordan håndterer du det?

Diplomati og kommunikation er vigtigt i User Experience branchen. Derfor vil lederen i jobsamtalen spørge ind til, hvordan du vil håndtere misforståelser over for kunder.

Under spørgsmålet er det vigtigt, at du demonstrerer dine lytte evner over for intervieweren. Brug tid på at reflektere over, hvad den anden part siger, inden du kommer med dit svar.

Kan du gennemgå for mig, hvordan du har brugt UX design i et projekt?

Brug historier til at give en levende beskrivelse af din arbejdsgang. Det forventes, at du løbende dokumenterer opdagelser under dit arbejde, og derfor kan det betale sig at bruge dokumentation som milepunkter under din gengivelse.

Beskriv, hvordan at dit forløb starter med research og tilrettelæggelsen af personas til at forstå hjemmesidens målgruppe og til sidst, hvordan du bruger tracking til at dokumentere virkningsgraden af dit design.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten