650 får fyreseddel i Vestas' danske afdelinger

I dag stod det klart, at de danske Vestas-medarbejdere går et par svære uger i møde, efter ledelsen meddelte, at 650 stillinger skal skæres væk i Danmark.

Afskedigelserne er en del af den planlagte fyringsrunder af 1.400 ansatte, der blev varslet i slutningen af august.

Vestas oplyser til Ingeniøren, at det endnu er for tidligt at sige noget om, hvor mange ingeniører der vil blive prikket ud i forbindelse med de kommende fyringer. Ledelsen venter at gå i gang med forhandlingerne på torsdag, og først den 1. oktober forventes afskedigelserne at blive effektueret.

Indtil videre oplyser koncernen blot, at afskedigelserne er fordelt på 331 timelønnede og 319 funktionærer, skriver Børsen.

»At vi må sige farvel til dygtige og dedikerede medarbejdere, der har været loyale over for Vestas gennem en tid med krævende forandringer, er dybt beklageligt. Men hvis Vestas skal blive ved med at give overskud, er vi nødt til at justere organisationen nu,« siger Ditlev Engel ifølge Børsen.

Fyringen af de 650 danske medarbejdere betyder, at Vestas pr. 1. oktober forventer at være ca. 5.000 medarbejdere i Danmark. Med de to fyringsrunder, der blev annonceret i januar og august, er det samlede antal planlagte afskedigelser i år oppe på over 3.700 personer. Dermed vil medarbejderskaren globalt med udgangen af 2012 være bragt ned på 19.000 og vil samtidig give koncernen en årlig besparelse på næsten 2 milliarder kroner.

Ifølge Børsen har finanshuset Sanford C. Berstein meddelt, at Ditlev Engel skal uddele langt flere fyresedler - op mod ekstra 6.500 Vestas-ansatte. Og Vestas oplyser da også til DR Nyheder, at de 650 fyringer i danske afdelinger ikke bliver de sidste i Danmark. Der skal flere fyringer til blandt danske medarbejdere, hvis koncernen skal nå sine globale sparemål om at afskedige 3.700 medarbejdere på verdensplan. Vestas vil ikke sætte tal på, hvor mange ekstra stillinger i Danmark de regner med at nedlægge.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Trist med de mange fyringer særligt i DK.

Trist at fyringerne i DK skyldes vores selvvalgte høje omkostningsniveau.

Trist at DK således ikke får de arbejdspladser, som den såkaldte grønne satsning skulle medvirke.

Trist at rigtigt mange mennesker og pensionskasser har mistet rigtig mange millioner.

Trist at udsigterne til forbedring ikke synes nærtstående.

Måske det er tid til reflektion.

 • 0
 • 0

Trist at fyringerne i DK skyldes vores selvvalgte høje omkostningsniveau

Halløj: det er jo netop offentligt overforbrug til fantasiprojekter som vindenergi, der skader vores konkurrenceevne.

Måske det er tid til reflektion

Ja, over om vi kan konkurrere når skatten og det offentlige forbrug er så højt. Tænk på hvor meget der er givet ud til biobrændsler i det 'grønnes' navn, og nu kommer man til den konklusion at det har skadet mere end gavnet. Når Staten går ind, går hjernen ud!

 • 0
 • 0

Problemet er ikke statens overforbrug til projekter. Problemet er statens overforbrug til skattelettelser til folk, som enten ikke har brug for det (danskere) eller folk som alligevel ikke kan lokkes hertil p.g.a. vores mere eller mindre racistiske tilgang til vores medmennesker.

 • 0
 • 0

Måske det er tid til reflektion.

Så länge "systemet" fungerer sådan at det favoriserer "ejerskab" frem for "produktion", så vil det väre en ustabil og ikke särligt lukrativ tilvärelse at tilhöre den sidstnävnte gruppe.

En ganske stor del af "Omkostningsniveauet" består af samfundets "rentebetalinger" til präcis den samme gruppering som altid piber over "omkostningsniveauets" höjde, så det er lidt en cirkulär argumentation.

Nogle folk hopper jo på den og stemmer på LA, medens 20% af en årgang opgiver på forhånd!

 • 0
 • 0

´Jeg vil give Frithiof Andreas Jensen ret, i at der skal omprioriteres. "...Men hvis Vestas skal blive ved med at give overskud, er vi nødt til at justere organisationen nu..." - Jaaa, det er vel. hvad man som aktionær forventer, men samfundsøkonomien er desværre ikke p.t. til, at man bliver ved med at fokusere på års-bundlinien, men i stedet begynder at se lidt på, om firmaet kan overleve, og hvordan vil det hele se ud, hvis Vestas skal til at producere igen om få år - er erfaring og know-how så stadig tilstede, i Danmark, og for Vestas, eller vil folkene "flygte" over til Siemens, og til udlandet? Der kommer flere og flere konkuranter på markedet...

 • 0
 • 0

Så lige et indslag i tv, om integration af stealth-teknologi i vindmølle-vinger, for at kunne bruge dem i nærheden af radar-instalationer. Kan dette have "fremmet" den udlandske interesse???

 • 0
 • 0

folk som alligevel ikke kan lokkes hertil p.g.a. vores mere eller mindre racistiske

Jan, jeg havde mange indiske kolleger ved Rambøll, og de fortalte at Danmark er det bedste land at være i i.f.t. tolerance, men at ingen indere gad, fordi der var så lidt efter skat.

De var fra Larsen&Toubro, så de havde masser af kolleger der havde været i andre lande, og hvis erfaringer de kunne sammenligne med.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten