50 ideer til nyt WTC-byggeri
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

50 ideer til nyt WTC-byggeri

Kort tid efter terrorangrebet på World Trade Center fik galleriejer Max Protetch ideen til at vise uforpligtende forslag til nybyggeri på stedet. Han bad bl.a. tidsskriftet Architectural Record om at give forslag til, hvilke arkitekter og kunstnere, der kunne indbydes til at give deres bud.

Bladet kom med 150 forslag, hvorefter 125 firmaer og enkeltpersoner blev opfordret til at bidrage til udstillingen. Blandt dem var mange udlændinge og internationalt kendte navne som f.eks. den irakisk fødte Saha Hadid, der nylig vandt konkurrencen om udbygning af Ordrupgaards udstillingsbygning i Charlottenlund. Andre arkitekter, bl.a. italieneren Paolo Soleri bad selv om at måtte være med.

De indbudte fik en måned til gratis at fremsende deres bidrag i form af tegninger, modeller, multimedie-projekter etc. Resultatet blev 50 forslag, der nu udstilles hos Max Protetch til 16. februar 2002. Desuden præsenterer Architectural Record 21 af forslagene i januar-bladet, og flere følger i tidsskriftets marts-udgave.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten