5 morgenrutiner, der garanterer toppræstationer

Illustration: style-photographs/Bigstock

Mor gentog ofte, hvor vigtigt det første måltid på dagen er. Men det er ikke kun maden, du kyler ned i svælget tidligt om morgenen, der afgør, hvordan du leverer, mens du er på arbejde.

Nye jobtilbud hver uge. Tjek Jobfinder.

Mange succesfulde personer har vænnet sig til at have forskellige morgenrutiner, som gør dem klar til at præstere. Jobfinder giver dig fem rutiner, der løfter dine præstationer i dagligdagen.

Vent med at gå i krig med din indbakke

De færreste nøjes med at tjekke en enkelt mail, når de løber deres indbakke igennem som det første om morgenen. Ofte ender man med at svare på flertallet af beskeder, der kræver et svar. Det virker naturligt at få overstået denne dagligdagspligt, men for mange er det faktisk bedre at vente.

Design- og udviklingsingeniører er fortsat i høj kurs. Find dit drømmejob.

Det kan nemlig være en ulempe at åbne din mail som det allerførste om morgenen. Det koster dig tid, hvor du kunne bruge dine friske øjne på vigtigere opgaver, og derudover kan det virke stressende at skulle forholde sig til en proppet indbakke fra morgenstunden.

Hav hellere et tidspunkt senere på dagen, hvor du kommer til bunds i din mailboks.

Motion øger dit energiniveau

Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama har fortalt, hvordan han hver morgen kaster sig ud i tre kvarters motion for at kickstarte sin dag.

Morgenmotion sørger ikke kun for, at du vågner op. Det øger dit energiniveau i løbet af dagen, så du kan sprinte endnu længere på literen. Derudover er en solid løbetur eller en lille time i træningscentret med til at styrke dit fokus og din reaktionsevne.

Stor efterspørgsel på it-udviklere. Se dine muligheder.

Dertil er motion selvfølgelig sundt for kroppen og giver bedre nattesøvn. Essentielle faktorer, som begge spiller ind, hvis du vil præstere bedre.

Meditation er ikke kun for hippier i rundkredse

Stress og jag er desværre ikke kun forbeholdt juletiden. En stor del af danskere på arbejdsmarkedet oplever stress i hverdagen, som forhindrer dem i at leve op til deres egne forventninger. Det bliver nærmest en selvforstærkende cirkel, hvor presset aldrig lettes, mens stressniveauet øges.

Stort behov for fagfolk inden for drift og tilsyn. Se dine muligheder.

Netop derfor kan en omgang morgenmeditation hjælpe mennesker til at falde ned. Vejrtrækningsøvelser bidrager til at skabe indre ro. Du får altså mere overskud, som du kan lukrere på, når du er på arbejde.

Din evne til at fordybe dig og koncentrere dig kan blive løftet af meditation – og det samme kan dit humør.

Planlæg din dag

Planer viser sig ofte ikke at holde stik, men alligevel betaler det sig at lægge dem. Hvis du, inden går i seng, gennemgår dine planer for den efterfølgende dag, får du et bedre overblik over, hvad du skal nå.

På den måde vil uventede hændelser ikke forstyrre dig, og du undgår stress, fordi du hurtigt kan rokere rundt i din planlægning.

Søger du job inden for procesteknik og kvalitet? Find det rette job for dig.

Lav derfor en kort oversigt, som beskriver, hvad du skal nå, og hvornår du vil forsøge at nå det. Prioriter listen, så du ved, hvad du kan udskyde, hvis det skulle blive nødvendigt. Begynder du hver dag uden at vide, hvad du skal kaste dig over, kan det for nogle være en stressfaktor.

Joel Brown, der stiftede mediet Addicted2Succes i 2011, har fortalt, hvordan han hver aften opdaterer sin to do-liste for den efterfølgende dag.

Pynt op på din visionsvæg

Mange atleter visualiserer sig selv på vej mod målstregen for at forbedrede sig på at levere en toppræstation.

Musikere forestiller sig selv på en scene, inden de går på foran tusind mennesker. Og det samme gør flere store talere, før de siger noget offentligt.

Tanken bag er, at hvis du vil opnå noget, skal du kunne visualisere målet. Hvis du ikke kan forestille dig, hvordan du kommer dertil, kan du få sværere ved at opfylde din drømme. Derfor er det en god ide at bruge tid på at gennemtænke, hvordan du når dine mål, og ligeledes hvordan det er at være i mål.

It-branchen mangler specialister samt ledere. Find det rette job for dig.

På den måde skaber du en indre motivation og mod til at overkomme udfordringer på vejen. Målet kan eksempelvis være at opnå en forfremmelse eller have succes med projektet, du arbejder på.

Visualiser dine drømme, hvis du vil have, at de skal gå i opfyldelse. Du kan også kigge dig selv dybt i øjnene i spejlet og sige dine ambitioner højt. Det kan ligeledes hjælpe dig til at tage kontrol over dine drømme.

Og sidst, men ikke mindst understreger vi, at du bør spise morgenmad. Venter du til frokosttid, risikerer du at overspise, fordi du er sulten, hvilket gør dig træt og forringer din evne til at præstere på høj plan.

Emner : Karriereguide