40 procent af de tekniske studerende i Sønderborg kommer fra udlandet: Nu trues engelsksprogede uddannelser med lukning

Plus11. juni 2021 kl. 11:102
40 procent af de tekniske studerende i Sønderborg kommer fra udlandet: Nu trues engelsksprogede uddannelser med lukning
Ingeniøruddannelserne i Sønderborg bor i det nybyggede Center for Industriel Elektronik, som er en del af viden- og kulturcenteret Alsion. Illustration: Jørgen True Scanpix.
Loft over ­engelsksprogede uddannelser vil ramme ­regionale ingeniøruddannelser. DTU-rektor foreslår alternativ til at oprette nye uddannelser ude i landet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Ingeniøruddannelserne i Sønderborg bor i det nybyggede Center for Industriel Elektronik, som er en del af viden- og kulturcenteret Alsion. Foto: Jørgen True/Scanpix

Uddannelser En nødvendighed, hvis SDU skal følge med efterspørgslen:

Med sit udspil ‘Tættere på’ sigter S-regeringen mod at oprette 7.500 nye uddannelsespladser uden for de store byområder. Heraf skal de 4.500 skabes ved udflytning, som opnås ved at begrænse optaget i de store byer.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
12. juni 2021 kl. 10:08

...vi får ikke nok danske studerende...Vi behøver ikke oprette helt nye uddannelser ude i landet, hvor erhvervslivet har svært ved at få kvalificeret arbejdskraft. Vi skal hjælpe dem med at fange de studerende, lige før de bliver færdige

Netop. Manglen på arbejdskraft hænger så meget sammen med danske studerendes fravalg af betemte fag. Naturvidenskab og professionsuddannelserne. Hele hovedstadsområdet skulle mangle folk inden for de sidste. Man reparerer nok ikke huller i begyndelsen af fødekæden med udflytninger. Istedet sikre flere med de relevante uddannelser. Hvorfor fravælger de unge fortsat disse fag?

Og den anden del: manglen på relevante studiejobs/-projekter uden for storbyerne. Det sidste peger vel tilbage på erhvervslivet selv og mere systematisk samarbejde med uddannelsesstederne på tværs af geografi.

1
12. juni 2021 kl. 08:18

en hovedløs beslutning fra en socialdemokratisk regering, der mener, Danmark er Verdens navle. Uddannelser skal udflyttes, men det ville måske være bedre og mere sundt for samfundet, om Folketinget og dele af regeringsapparetet blev flyttet ud på en bar mark på den jyske hede, så der opstår jordforbindelse mellem det politiske og det virkelige liv.