Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

3D-system gør hele dit hjem til en virtuel spilverden

Nu kan du omdanne hele huset eller lejligheden til en virtuel spilverden og gemme dig for fjenden bag dine egne møbler.

3D-trackingsystemet WiTrack gør dette muligt ved hjælp af radiobølger, som sporer, hvor spilleren er med en nøjagtighed på ned til 10-20 cm, skriver MIT i en pressemeddelelse.

»I dag, hvis du spiller et spil med en Xbox Kinect eller Nintendo Wii, skal du stå lige foran spilkonsollen, hvilket sætter grænser for, hvilke spil du kan spille,« siger Dina Katabi fra MIT’s forskergruppe inden for computer science og kunstig intelligens.

»Forstil dig at spille et interaktivt spil, som omformer hele dit hjem til en virtuel verden. Spilkonsollen sporer dig, mens du løber ned ad rigtige gange, væk fra fjenderne, eller du kan gemme dig fra andre spillere bag sofaer og vægge,« siger hun.

Læs også: Styr computeren med håndbevægelser

Trackeren kalder MIT-forskerne for WiTrack og er en videreførelse af et tidligere system fra forskernes hånd, WiVi, som kunne 'se' mennesker gennem vægge ved brug af Wifi-signaler. Til WiTrack er forskerne dog gået væk fra Wifi for at højne nøjagtigheden med andre dedikerede radiosignaler.

Systemer bruger flere antenner: en til at sende signalerne og tre til at modtage dem. De tre antenner kredser personen ind ved at bruge refleksionerne fra personens krop til at fastlægge, hvor han eller hun befinder sig i forhold til antennerne. Samtidig kan systemet sørge for netop at fokusere på personen, så den ikke begynder at spore hjemmets sofa i stedet.

Det er selvsagt ikke første gang, at forskere arbejder med tracking gennem vægge, men ofte har det været tilfældet, at personen skulle være et trådløst apparat på sig for at samle signalerne op. Men dette er man fri for med WiTrack.

Det betyder, at forskerne også har udset sig andre områder, hvor systemet kunne være nyttigt. F.eks. kunne det holde øje med ældre, der måske har en øget risiko for at falde, uden at de behøver at bære et apparat på sig eller have kameraer installeret i hjemmet.

Næste skridt på vejen for MIT-forskerne er at videreudvikle systemet, så man kan storme flere personer rundt i huset og spille på samme tid uden at forstyrre hinandens signaler.

Læs hele rapporten her og se systemet nedenfor: