3D-printet plastpistol affyret for første gang
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

3D-printet plastpistol affyret for første gang

3D-print vil ændre indretningen af vores dagligdag og sætte gældende lovgivning under pres, herunder våbenlovgivningen. Blandt andet på den baggrund har den 25-årige universitetsstuderende Cody Wilson besluttet sig for at fremstille den første 3D-printede pistol, der fungerer i praksis, samt at gøre tegningerne til pistolen tilgængelig for alle på nettet.

Læs også: Kampagne: 3D-print dit eget våben

»Jeg er klar over, at den kan bruges til at skade mennesker. Det er det, den kan - det er en pistol. Men det er ikke grund nok til ikke at lægge den ud (på nettet, red.). Efter min mening er frihed på sigt i alles interesse,« siger han til Forbes Magazine.

Den 3D-printede pistol er printet i en særlig hårdfør plast, der kan tåle høje temperaturer, og som i forvejen anvendes i fremstillingen af køkkenapparater og kofangere. Pistolen består af 16 dele, hvoraf de 15 er plast. Kun slagstiften er fremstillet i metal.

Forbilledet for pistolen er en tilsvarende type i metal, der blev kastet ned til franske modstandsgrupper under Anden Verdenskrig. Pistolen kaldes 'The Liberator' af gruppen bag projektet Defense Distributed.

Pistolen anvender standard 0.380 kaliber-ammunition. Ifølge Forbes, der var til stede ved den første prøveaffyring, forløb den uden problemer med netop kaliber .380. Cody Wilson og hans makker havde placeret pistolen på et stativ, og med en snor kunne de fra sikker afstand betjene aftrækkeren.

Efter det første forsøg udskiftede Cody Wilson løbet til en langt større type ammunition, der normalt bruges i rifler, men denne gang mislykkedes affyringen, og plasticstykker fløj rundt på den texanske skydebane.

Et par dage senere vendte Cody Wilson tilbage til skydebanen og affyrede for første gang pistolen direkte fra hånden, hvilket ifølge den nedenstående video gik efter planen.

Emner : Plast
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det er jo patronen det drejer sig om!

At lave en anordning som kan knalde en slagstift ind på en fænghætte med tilstrækkelig kraft er sgu da ingen kunst! Om det så er 3D-printet eller sat sammen af VVS-dele eller et kasseret flipperspil...

 • 6
 • 0

Hvor ser han dejlig selvhøjtidelig ud.. ;)

.. og ja.. Pistoler kan man lave af mange ting..!

 • 4
 • 0

absolut skal demonstrere noget helt selvindlysende for at få sine 5 minutters berømmelse, kan man kun trække på skuldrene af. Selvfølgelig kan man lave en pistol eller et andet primitivt skydevåben med en 3-D printer - eller af en gammel cykelpumpe og en rottefælde, hvis det er det, der gør én salig. And so what ?

Meget mere spændende bliver det, om Frihedsmuseet i sin nye version igen vil, eller rettere sagt, må udstille de skydevåben, som under besættelsen blev fremstillet rundt omkring i yderst privat regi af folk med en udtalt ansvarsfølelse for deres land - ikke mindst ude på B & W.
(Til info for Folketingets nyere medlemmer: Et stort skibsværft og motorfabrik ud for København, som havde sin egen tilgang til mange ting).

Det skulle ikke undre mig, om opportunisme og falsk politisk korrekthed, vil prøve at spænde ben for fremtidig fremvisning af "hjemmelavede" våben. Befolkningen kan vel næppe tåle en så detailleret information om mod og opfindsomhed i en tid, hvor man svigtede sine borgere, og almindelige mennesker måtte tage ansvaret for landets anstændighed - og tog det, trods den meget høje pris de ofte måtte betale.

Frihedskæmpere kaldtes de i befolkningen, terrorister ville man kalde dem i dag, men uden disse ansvarsfulde terrorister og deres ofte hjemmelavede våben, havde vi altså alle talt russisk i dag. Det er der sikkert nogle, som synes ville have været helt fint, men de fleste af os er nok, eller burde nok, være klar over betydningen af ulovlighederne den gang, og sende nogle flere venlige og taknemmelige tanker til disse mennesker, som var væsentligt medvirkende til, at det blev englænderne og ikke russerne, der kom til Danmark i rette tid, trods landets officielle vage samarbejdspolitik.

Og den viden og respekt skal ikke undertrykkes af historieløse opportunistiske kontrolfreaks i et elfenbenstårn.

 • 9
 • 4

Printerne blev jo hurtigt taget i brug til at lave falske dæksler til pengeautomater.

Kan man ikke indbygge en funktion i printerne der laver et skjult ID i materialet så det kan spores ?

 • 0
 • 0

Frihedskæmpere var uden betydning for udfaldet WW2. De danske frihedskæmpere lavede meste efterretningsarbejde. For fløde og æg ville de tyske soldater sælge alt.

Det afgørende var at Hitler IKKE gik efter Moskva med det samme, men spildte en masse tid på at indtage Kijev. Foruden at han erklærede USA krig! Det er ikke sådan når man ikke kan diskutere med nogen.

Europas deling var aftalt på forhånd. Hellers ville Russerne ikke have rømmet Bornholm.

 • 0
 • 1

Jo det kunne sagtens lade sig gøre, hvis ikke det lige var for det fakta at de fleste 3d-printere er hjemmebyggede, hvilken selvbygger gider lave den slags anordninger.

 • 1
 • 0