3D-printere har indtaget Las Vegas
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

3D-printere har indtaget Las Vegas

De største producenter af 3D-printere til hobbybrug har kørt de nyeste modeller i stilling på verdens største elektronikmesse. Nu kan man printe i flere farver på hobbyprintere.

Flere af de store producenter af 3D-hobbyprintere benytter CES, verdens største messe for forbrugerelektronik i Las Vegas, til at vise deres seneste modeller frem.

Verdens største producent af 3D-printere, 3D Systems, viser to forskellige modeller: Cube 3D er en model rettet mod det private marked. Den mere avancerede CubeX 3D kan printe en hel basketball i tre forskellige farver med to forskellige typer plast. Netop den printer vandt også en 'Best of Show'-pris i kategorien 'ny teknologi'. Prisen på printeren starter ved 2.499 dollars.

Læs også: Patentstrid: Producent af 3D-printere sagsøger konkurrent

FormLabs' printer benytter sig af den avancerede teknik Stereolitgraphy. Her bygges modellen op i et væskebad, hvor en laser hærder væsken.
CubeX fra 3D Systemts kan printe en basketball i tre forskellige farver med to forskellige typer plast.

En anden producent på Las Vegas-messen er FormLabs. Firmaet fik sikret økonomien gennem et af de mest succesfulde Kickstarterprojekter. Stifterne havde bedt om 100.000 dollars, men fik næsten 3 millioner dollars. Siden er produktionsfasen skredet fremad, og om et par måneder er de første printere klar til at blive sendt ud til de ventende kunder. Prisen ligger på cirka 2.500 dollars.

FormLabs printer, Form 1 3D, adskiller sig fra de andre hobbyprintere ved at bruge teknikken stereolithography, hvor en laser hærder en flydende polymer, i modsætning til den mere udbredte teknik Fused-Deposition-Modeling (FDM), hvor opvarmet plast lægges oven på hinanden i tynde lag.

Makerbot nu med to farver

En af de mest markante producenter af hobbyprintere, Makerbot, viste deres opgradere model af Replicator 2 med tilføjelsen 2X. Prisen ligger på 2.800 dollars, men så kan den også printe med to farver og i de to plasttyper ABS og PLA. Printopløsningen er på 100 mikrometer.

Flere andre producenter, blandt andet Afinia og Stratasys, var ligeledes klar med deres ny 3D-printere. For Afinias vedkommende var den en FDM-model til 1.499 dollars.

Stratasys ligger normalt i den professionelle ende, men de havde taget deres Mojo med til Las Vegas. Men med et prisskilt på 10.000 dollars kan den dog kun i begrænset omfang kaldes for forbrugerelektronik.

Dokumentation

stereolitography på Wiki

Kommentarer (8)

Det er uden tvivl godt for udviklingen med konkurrence på dette felt.

Vi forventer os mest af Formlabs, da denne teknologi umiddelbart er mest præcis. Desuden har de første alpha og Beta emner vi har set været meget lovende. Det skal ses i modsætning til Makerbotten og andre maskiner baseret på FDM teknologien, hvor emnerne forekommer ret grove (på trods af en printopløsning på 100 mikrometer)

Kristoffer Kelstrup Sabroe
www.moef.dk/3d-print

  • 0
  • 0

Hej Fleming

Vi har en hel del forskellige emner liggende, hvis du bare er generelt interesseret i 3D-print. Det er dog hovedsageligt fra "professionelle" printere. dem skal du være velkommen til at komme forbi og kigge på. Så kan jeg også forklare dig lidt mere om teknologierne.

Jeg har også lavet en lille 3D-print video-guide , hvor du kan se lidt om de forskellige teknikker.

http://www.moef.dk/blog-single/article/gui...

Hvis du er mere interesseret i "hjemme 3d-printere" kan du alternativt gå på Facebook gruppen "3D-printere i Danmark". Der er rigtig mange hjælpsomme ildsjæle, der gerne fremviser deres emner.

https://www.facebook.com/groups/3dprinter/

Med venlig hilsen

Kristoffer Kelstrup Sabroe
www.moef.dk/3d-print

  • 1
  • 0