3D-printer skal skabe kunstige knogler

I Japan har forskere fra medicinalvirksomheden Next21 og University of Tokyos hjerneforskningsinstitut fremstillet en 3D-printer, der kan printe kunstige knogler til at sætte ind i mennesker med brækkede lemmer eller manglende knoglevæv forårsaget af eksempelvis kræftbehandling.

Forskningsprojektet er støttet af Japans New Energy and Industrial Technology Development Organization (Nedo). Printeren er i stand til at lave kunstigt knoglemateriale med en præcision på ned til 0,1 mm.

Japanske forskere har fremstillet verdens første 3D-printer til knogler. Printeren skal have en detaljegrad på 0,1 mm. Illustration: NEDO

Printeren er blandt andet omtalt i The Engineer.

Materialet er calciumfosfat, som indgår i både menneskelige knogler og tænder og derfor skulle kunne sættes direkte ind i kroppen og vokse sammen med den eksisterende knogle.

Printeren skal nu gennemgå en del test over de næste ti måneder for at blive myndighedsgodkendt, hvorefter Next21 regner med at lancere printeren kommercielt til hospitaler - først i Japan i 2015, dernæst i resten af Asien.

I Holland og Canada er der licensaftaler i gang, men virksomheden har endnu ingen faste planer om at introducere printeren på det europæiske og nordamerikanske marked.

Emner : Hospitaler
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hvad så med knoglevævs levende celler? Det må være ret begrænset, hvor store stykker knogle, man kan erstatte med de printede.

  • 0
  • 0

Den printede knogle har formentlig ikke den store styrke, det har de donorknogler man tager ud af knoglebanken heller ikke hvis de er renset fri for alle donorens celler. Det er primært for at få et stillads til rekonstruktion. Styrken kommer siden hen, når der dannes bindevæv og knoglen bliver remodelleret.

/Rune

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten