3.000 tagkollaps i Skotland udløser nødbevilling på 25 millioner kroner
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

3.000 tagkollaps i Skotland udløser nødbevilling på 25 millioner kroner

Dem der mener, at Danmark for tiden er hårdt ramt af tagkollaps kan passende tage et kig på udviklingen i Skotland.

Den skotske regering bevilger nu 25,4 millioner kroner til bygning af midlertidige staldbygninger, hvor husdyr kan blive opstaldet, efter 3.000 stadlbygninger er kollapset som følge af sne på taget.

Det skriver Landbrugsavisen.

Læs også: Se kort: Her er danske tage kollapset - hjælp med at finde flere

For at sikre dyrene mod nedstyrtende tage, får landmænd med nedstyrtnings-truede staldbygninger nu mulighed for at modtage økonomisk støtte til at bygge en midlertidig stald eller til dækning af husleje på andre gårde.

Hver bedrift kan søge om godt 50.000 kroner og staten skal have ansøgningen inden udgangen af marts.

Sekretær ved regeringens støttekontor, Richard Lochhead, gør det dog klart, at støttepuljen ikke kan bruges til bygning af nye, permanente stalde, da det er forsikringsselskaberne, der står for denne dækning.

»Dette er en engangs-hjælpepakke under særlige omstændigheder og for at hjælpe de berørte bedrifter tilbage til normale tilstande igen,« siger Richard Lochhead til Farmers Weekly.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten