3 tip til at tænde gnisten i dine kollegaer

Illustration: gstockstudio/Bigstock

På arbejdsmarkedet har mange oplevet at havne på et team, hvor ineffektive fremgangsmåder dræber arbejdslysten og forringer kvaliteten af det endelige produkt.

Nye jobtilbud hver uge. Tjek Jobfinder.

I de fleste firmaer er det derfor afgørende at skabe skarpe og effektive hold, der sparker projekter på plads, som FC Barcelona scorer mål i La Liga. Det kræver nemlig en god holdmoral og ikke mindst målrettethed for kontinuerligt at levere solide, effektive præstationer.

Jobfinder giver dig tre tip til at forbedre engagementet på dit team.

Lad teamet være og lære

For at holde motivationen høj kan det være fornuftigt at lade projektteams føle ejerskab og ansvar. Hvis ledelsen detaljestyrer, hvordan opgaver skal løses, vil arbejdsmoralen dale mod nulpunktet. Frem for er det vigtigt at overrække tøjlerne til projekter til de nærmest involverede ansatte.

It-branchen skriger på specialister, ledere og udviklere. Find det rette job for dig.

Lad medarbejdere få adgang til de teknologiske værktøjer samt ressourcer, de har brug for, og lad dem håndtere processen selv. Det skaber højt engagement og kan hæve kvaliteten på hele projektet.

Undgå standardløsninger, hvor nytænkningen er gemt væk i skrivebordsskuffen. Ved at give ansatte spændende muligheder for at løse projekter, vil de have større tilbøjelighed til at have ejerskabsfølelse og lyst til at tage ansvar.

Giv tid til at finde løsninger

Hvis man vil levere toppræstationer, skal teams finde de største udfordringer for det pågældende projekt.

Cowi, Netcompany, Rambøll og mange flere af de store søger rådgivere og konsulenter. Find drømmejobbet.

Det kræver både tid til at lokalisere problemerne, men i lige så stor grad er det nødvendigt at afsætte tid til at løse dét. Sørg derfor for at reservere tid til begge disse discipliner. Resultatet kan blive væsentligt forbedret, hvis holdets medlemmer får lov at spotte de grove kanter og slibe dem ned.

Differentier mellem ‘nice to solve’ and ‘need to solve’

Ligesom, at du som teammedlem bør dedikere tid til at arbejde med store udfordringer, der har betydning for projektets succes, bør du også vide, hvornår du skal lade være.

Stort behov for fagfolk inden for drift og tilsyn. Se dine muligheder.

Små irriterende forhindringer kan være frustrerende, men ofte vil tiden det koster at fikse alle disse barrierer være spildt, hvis det ikke har direkte indflydelse på det overordnede projekt.

Få etableret, hvad kernen af projekter er. Når alle er bevidste om succeskriterierne, er det nemmere at vurdere, om det man arbejder på, er relevant for det endelige produkt. Når projekthold har styr på prioriteringerne, vil det være nemmere at arbejde effektivt og målrettet.

Artiklen er inspireret af det amerikanske karrieremedie Glassdoor.