22. december: Erhvervsmanden, der forlangte (lidt for) store honorarer

22. december 2015 kl. 05:111
Hver dag frem til d. 24 december bringer vi et 'mini-portræt' med en række ledetråde. Bag dem gemmer sig en (mere eller mindre) kendt dansk ingeniør eller videnskabsmand. Kan du gætte hvem, det er?
Artiklen er ældre end 30 dage

Ingeniøren bag gårsdagens portræt: Jytte Hilden.
- Civilingeniør, gymnasielærer, rektor, socialdemokratisk MF og minister, kulturchef, bestyrelsesformand, forfatter (...). Jytte Hilden er en kvinde af med mange talenter - og meninger. Læs mere om hende på Kvinfos hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvem gemmer sig bag lågen i dag? Gæt med i kommentarfeltet og se de foregående dages quizzer ved at klikke på lågerne den interaktive kaldender i toppen.

Dagens opgave - 22. december

Han må regnes for at være en af de ingeniører, der er nået længst til tops i dansk erhvervsliv. Civilingeniøren, der efterhånden har ramt pensionsalderen, har haft tre store direktørposter i sin karriere og er særlig kendt for at føre især en virksomhed gennem en vanskelig tid. Ud over sin direktørposter har han mange år været beskæftiget med bestyrelsesarbejde, og han er en mand med særdeles gode kontakter i de store danske virksomheder. Bestyrelsesarbjedet har dog haft sine udfordringer. Blandt andet fordi han har krævet større honorar, end flere har været villige til at give ham. Senest er det dog lykkes ham at blive formand for bestyrelsen i et nordsjællandsk aktieselskab.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
22. december 2015 kl. 07:52

Henning Dyremose