2011 er flyvningens hidtil sikreste år

15. december 2011 kl. 06:123
Det har aldrig været mere trygt at sætte sig i flysædet ifølge den internationale flyveorganisation IATA's statistik over årets flyulykker.
Artiklen er ældre end 30 dage

Årets gode nyhed må være, at luftfarten fejrer sit sikreste år nogensinde. December er ganske vist ikke talt med endnu, men ud fra årets første 11 måneder tyder alting på, at 2011 bliver et foreløbigt lavpunkt i antallet af flyulykker på globalt plan.

Og det skyldes ikke, at der er færre flyvninger, fordi verdensøkonomien er i krise. Ulykkesopgørelsen er målt i forhold til antallet af flyvninger.

De statistiske data er indsamlet af den internationale civile flyorganisation ICAO, som har holdt øje med sikkerheden siden 1945. Det er imidlertid ikke ICAO, men en anden flyorganisation, IATA (International Air Transport Association), som har beregnet og fortolket tallene.

Flyulykker bliver sjældnere. Selv om 2011 ikke er helt forbi endnu, så tør flyorganisationen godt gå ud med det gode budskab - 2011 bliver det sikreste år nogensinde. (Foto: Wikipedia) Illustration: Wikipedia.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der har været 22 flyulykker med dødelig udgang i år mod 23 sidste år. Mængden af omkomne er faldet fra 786 til 486 personer. Sammenlagt er ulykkesraten dermed nede på 2,16 pr. million fløjne kilometer i de første 11 måneder. Og der er ikke gået ét eneste fly tabt i hverken Europa eller det nordlige Asien i år.

»For fly, der er bygget i vestlige lande, er det det bedste resultat nogensinde, og det er 49 procent bedre end i 2010,« siger Gunther Matschnigg, Senior Vice President for Safety, Operations and Infrastructure i IATA, til nyhedmagasinet CNNgo.

Forbedring næsten overalt

De forbedrede ulykkesrater går igen i alle regioner bortset fra CIS-landene (Commenwealth of Independent States), hvilket vil sige Rusland og de tidligere sovjetstater. Her gik ulykkesraten op fra 7,15 pr. million kilometer sidste år til 11,07 i år.

Verdens højeste ulykkestal findes i Afrika, men også her er flysikkerheden i hastig forbedring. Ulykkerne er her faldet med 63 procent fra sidste år til i år. De afrikanske flyselskaber, som er blevet medlem af IOSA (IATA Operational Safety Audit program), har slet ikke haft nogen ulykker i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den hyppigste ulykke på verdensplan er, når et fly kører ud over kanten af landingsbanen. Sammenstød mellem to fly er den sjældneste.

Dokumentation

Artikel i CNNgo
IATA's præsentation af sikkerhedsstatistikken

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
16. december 2011 kl. 17:53

......har været :o) .... hvilket man kan glæde sig over, men det er ingen forsikring for fremtiden,,specielt ikke når man hører om det tyrkiske selskab hvor pilotene end ikke magter at kommunikere på engelsk.

Jeg håber for alle at denne nedgang ikke bar er en statistisk heldig periode før der igen sker havarier.

2
16. december 2011 kl. 16:43

Det er tankevækkende, at der i 2011 er sket flere dødsfald i elevatorer i New York (3) end i flyuheld i Europa (0)

Kilde:https://www.spiegel.de/panorama/0,1518,804175,00.html

1
15. december 2011 kl. 09:56

De afrikanske flyselskaber, som er blevet medlem af IOSA (IATA Operational Safety Audit program), har slet ikke haft nogen ulykker i år.

-Der er 24 medlemmer ud af hundredevis af flyselskaber. Så lad os håbe på øget tilslutning fremover, for i Afrika skvatter de ned som fluer...

...en som læser nyher fra Ghana...