2.000 kroner for en gentest i Sverige
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

2.000 kroner for en gentest i Sverige

For blot 2.000 kroner tilbyder den nystartede svenske virksomhed Dna-Guide at kortlægge dele af ens arvemasse og på baggrund af de informationer at skræddersy et personligt nyhedsbrev med råd til, hvordan man kan forbedre sit helbred.

Rådene er også baseret på oplysninger om ens vægt, kost og motion. Går alt efter planen, er DnaGuide en realitet i slutningen af marts, skriver Ny Teknik.

Hidtil er det kun islandske Decode og amerikanske 23andme, som har lanceret sådanne lignende tjeneste i Europa. De har fokuseret på at kortlægge risici for sygdomme såsom kræft og diabetes, men testene har modtaget grel kritik for at være overfladiske og for utvetydige.

Dna-Guide vil være helt anderledes, bedyrer stifteren Patrik Gransäter.

»Vores fokus er ikke på sygdomme, men på hvordan man leve sit liv så godt som muligt. Jeg kalder det en sofistikeret og individ-baseret helbredstjeneste. Især yngre mennesker er ekstremt videnbegærlige og vil se tage vare på deres muligheder og brister,« siger Patrik Gransäter til Ny Teknik.

Han har postet et par millioner i projektet og forventer, at sitet inden for et par år har 100.000 betalende kunder.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten