1892: Elektriske sporveje vil fortrænge de hestetrukne mangfoldige steder


Ingeniørens tidsmaskine
Siden 1892 har Ingeniøren forsynet de danske ingeniører med nyheder inden for teknikkens verden. Mange af dem er et gensyn værd, og i Ingeniørens tidsmaskine dykker vi ned i de gamle årgange og linker til nogle af de vigtige, interessante, sjove eller bare læseværdige artikler. Find selv flere her i Ingeniørernes Danmarkshistorie.
Klik på billedet for at læse artiklen fra 31. december 1892
Læs også: 1933: Fireakslede bogievogne øger fart og komfort i Københavns sporvogne
Læs også: Københavns Sporveje overvandt uvilje mod luftledninger
Læs også: Frederiksberg Sporveje går sine egne veje
Læs også: Sporvognenes tid rinder ud i København, Aarhus og Odense
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Læste engang om et system i New York hvor hver enkelt vogn ikke havde motor men blev trukket op af en rampe før/ved hver station, hvorefter den friløb til næste station. Ved dog ikke helt om det blot var på tegnebrædtet eller om det faktisk blev bygget.
Det viser sig, at Cable Cars var langt mere udbredt end jeg viste.
Heste er mere driftssikre. Man vil sikkert også spare en masse, da ingen vil gide køre med hestesporvogn til Århus. ,-)Gad vist om heste var billigere ?
Spændende historie - nu hvor der er anlagt / anlægges nye sporvogne (kaldet letbaner) i Århus, Odense og København. Gad vist om heste var billigere ?
Men til den tekniske historie hører også, at der i San Francisco, som bekendt af mange, findes et system med Cable Cars. Selvom det virker som et teknologisk misfoster, så virker det - den dag idag. Virkelig et studie værd.