1,8 millioner kinesere skal have dansk fjernvarme
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

1,8 millioner kinesere skal have dansk fjernvarme

Danfoss har netop skrevet kontrakt med samarbejdspartnere i den kinesiske by Anshan om et omfattende fjernvarmesystem til flere hundrede millioner kroner. Kontrakten er den hidtil største, som Danfoss’ fjernvarmedivision har indgået i Kina.

Efter aftalen skal det nye fjernvarmesystem leveres over en periode på tre år, og Cowi - Danfoss’ strategiske partner i Kina - står for forberedelse og implementering af projektet.

Byen Ashan ligger i den nordøstlige del af Kina og har 3,5 millioner indbyggere, hvoraf de 1,8 millioner får glæde af fjernvarmen. Ashan bliver hermed den første by i Kina, der i større omfang bruger fjernvarme til varmt brugsvand. Varmen produceres på spildvarme fra et lokalt stålværk, og dermed reducerer byen sit energiforbrug samt sin CO2-udledning med op til 240.000 ton årligt.

Med dette system forventer Danfoss, at Ashan bliver rollemodel for energibesparende fjernvarmeløsninger, som allerede har tiltrukket sig opmærksomhed fra mange andre bystyrer. I forlængelse af fjernvarmeaftalen udvider Danfoss derfor sin fabrik i Anshan.

Kontrakten er en bekræftelse af den strategiske samarbejdsaftale, som blev underskrevet af Jørgen M. Clausen, bestyrelsesformand for Danfoss, og Anshan Municipality i forbindelse med den kinesiske præsident Hu Jintaos statsbesøg i Danmark i juni 2012.

Emner : Fjernvarme
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Tidligere havde Det danske stålvalseværk i Frederiksværk en varmevæksler hvor spildvarmen blev brugt til at varme fjernvarmevandet op, denne forbindelse blev desværre lukket og er ikke blevet genetableret efter at 3 mindre private stålværker har etableret sig på stedet. Var det den kommunale fjernvarmeleverandør eller de private værker der ikke ønsker denne energikilde genetableret.

  • 0
  • 0


Desværre, mener det er det samme som er grunden her i min by. *Det er billigere for virksomheden bare at sende alt varmen op i luften, end at lade fjernvarme-værket bruge det, og hvis de skal betale virksomheden for varmen kan det ikke betale sig med etablerings-omkostningerne. Får mig til at tænke på http://ing.dk/artikel/dybt-godnat-traepill... (ing.dk er tøsesur, vil ikke lade mig formatere adressen)

*taget fra hukommelsen + lidt "gæt"

  • 1
  • 0