1,8 millioner kinesere skal have dansk fjernvarme
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

1,8 millioner kinesere skal have dansk fjernvarme

Danfoss har netop skrevet kontrakt med samarbejdspartnere i den kinesiske by Anshan om et omfattende fjernvarmesystem til flere hundrede millioner kroner. Kontrakten er den hidtil største, som Danfoss’ fjernvarmedivision har indgået i Kina.

Efter aftalen skal det nye fjernvarmesystem leveres over en periode på tre år, og Cowi - Danfoss’ strategiske partner i Kina - står for forberedelse og implementering af projektet.

Byen Ashan ligger i den nordøstlige del af Kina og har 3,5 millioner indbyggere, hvoraf de 1,8 millioner får glæde af fjernvarmen. Ashan bliver hermed den første by i Kina, der i større omfang bruger fjernvarme til varmt brugsvand. Varmen produceres på spildvarme fra et lokalt stålværk, og dermed reducerer byen sit energiforbrug samt sin CO2-udledning med op til 240.000 ton årligt.

Med dette system forventer Danfoss, at Ashan bliver rollemodel for energibesparende fjernvarmeløsninger, som allerede har tiltrukket sig opmærksomhed fra mange andre bystyrer. I forlængelse af fjernvarmeaftalen udvider Danfoss derfor sin fabrik i Anshan.

Kontrakten er en bekræftelse af den strategiske samarbejdsaftale, som blev underskrevet af Jørgen M. Clausen, bestyrelsesformand for Danfoss, og Anshan Municipality i forbindelse med den kinesiske præsident Hu Jintaos statsbesøg i Danmark i juni 2012.

Emner : Fjernvarme
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Tidligere havde Det danske stålvalseværk i Frederiksværk en varmevæksler hvor spildvarmen blev brugt til at varme fjernvarmevandet op, denne forbindelse blev desværre lukket og er ikke blevet genetableret efter at 3 mindre private stålværker har etableret sig på stedet. Var det den kommunale fjernvarmeleverandør eller de private værker der ikke ønsker denne energikilde genetableret.

  • 0
  • 0


Desværre, mener det er det samme som er grunden her i min by. *Det er billigere for virksomheden bare at sende alt varmen op i luften, end at lade fjernvarme-værket bruge det, og hvis de skal betale virksomheden for varmen kan det ikke betale sig med etablerings-omkostningerne. Får mig til at tænke på http://ing.dk/artikel/dybt-godnat-traepill... (ing.dk er tøsesur, vil ikke lade mig formatere adressen)

*taget fra hukommelsen + lidt "gæt"

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten