18. december: Beslutsom, rolig og fuldstændig urokkeligt loyal

18. december 2015 kl. 05:12
Hver dag frem til 24 december bringer vi et 'mini-portræt' med en række ledetråde. Bag dem gemmer sig en (mere eller mindre) kendt dansk ingeniør eller videnskabsmand. Kan du gætte, hvem det er?
Artiklen er ældre end 30 dage

Ingeniøren bag gårsdagens portræt: Christian Foldberg Rovsing.
- Der er ikke mange danske ingeniører, der har opnået kultstatus, men det må Christian Rovsing på det nærmeste siges at have gjort med sine legendariske tv-optrædener som rumfartsekspert under månelandingerne i 70'erne. Ud over den rolle er Rovsing også kendt som konservativ EU-politiker og it-pioner - særligt med virksomheden Christian Rovsing A/S, der gik konkurs i 1984. Læs Prosabladets portræt af ham her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvem gemmer sig bag lågen i dag? Gæt med i kommentarfeltet og se de foregående dages quizzer ved at klikke på lågerne den interaktive kaldender i toppen.

Dagens opgave - 18. december

Han var søn af en dyrlæge og blev uddannet ingeniør, da han var i starten af 30'erne. Straks efter uddannelsens afslutning tog han job hos en virksomhed, der havde afdelinger i både Jylland og København. Her steg han hurtigt i graderne.
Omtrent ti år efter sin første ansættelse som ingeniør, skulle hans ekspertise vise sig at blive ganske afgørende i en kamp, der må siges at være den vigtigste i både hans og mange andres liv.
Senere opnåede han betragtelig hæder for sine tekniske kundskaber såvel som sit beslutsomme, rolige og fuldstændigt urokkelige loyale væsen.
Han forblev gennem hele sin ingeniørkarriere hos samme virksomhed.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger