150.000 danskere kan miste tv-signalet om en måned


Om en måned bliver der rykket godt og grundigt om i 700 MHz-frekvensbåndet. Det bliver et farvel til flow-tv over stueantennen og goddag til mobilt bredbånd, blandt andet 5G. Mens mobilbrugere, især i udkantsområder, kan se frem til bedre dataforbindelser, vil ændringerne betyde sort skærm hos den del af de danske tv-seere, som endnu ikke har modtagere, der understøtter DVB-T2-signaler.
Ifølge Kulturministeriet risikerer omkring 150.000 danskere at stå op til sort skærm 1. april. Det tal er et estimat baseret på en rundspørge foretaget af Kantar Gallup, kombineret med oplysninger om kunder hos Boxer, der modtager antenne-tv. Præcist hvor mange husstande, der er tale om, er uklart, men det er især tv-signaler der modtages på ældre fjernsyn fra før 2012, og som i dag står i mange sommerhuse, både og campingvogne. Omlægningen af signalet sker på baggrund af en bred politisk aftale, der blev indgået i Folketinget i februar 2015, om en vækstplan for digitalisering i Danmark, som altså også indebar en omlægning af 700 MHz-frekvensbåndet.
Læs også: 2,5 mio. tv skal udskiftes eller have ny boks om få år
Tv-signaler må vige for mobildata
Inden folketingsbeslutningen i 2015 havde konsulentvirksomheden Rambøll vurderet, at man ved at erstatte antenne-tv med mobilbredbånd på 700 MHz-frekvensbånd ville opnå en samfundsøkonomisk gevinst på mellem 2,5 og 4 milliarder kroner i perioden 2020-2030. Det er blandt andet ud fra den antagelse, at produktiviteten stiger, når den mobile bredbåndsdækning vokser.
700 MHz-frekvensbåndet udgør ca. en tredjedel af de frekvenser, der i dag er afsat til antenne-tv. Frekvensområdet er dog kendetegnet ved at have forholdsvist langtrækkende sende- og modtageegenskaber, der gør det velegnet til at dække tyndtbefolkede områder med mobilt bredbånd. Ifølge undersøgelsen fra Erhvervsstyrelsen er der ikke andre ledige frekvenser med de samme tekniske egenskaber, som kan forbedre dækningen i disse områder.
Læs også: Rambøll: Benyt tv-frekvenser til mobilt bredbånd og scor milliardgevinst
Det betyder også, at 700 MHz-frekvensbåndet er det første frekvensbånd, der er udpeget til næste generations mobilnetværk, 5G. Men på grund af den lange rækkevidde bliver 700 MHz-frekvensbåndet ikke stedet, hvor man vil opleve ekstremt hurtige hastigheder og lav latenstid. For at få den type forbindelser over 5G skal man op i 3,5 GHz-frekvensbåndet, som endnu ikke er allokeret til 5G endnu.
Det er langtfra første gang, at danskernes fysiske fjernsyn er blevet løbet over ende af nye digitale standarder. I 2009 blev der lukket ned for det analoge antennebaserede sendenet, mens DR1, DR2, TV2 og TV2 Regionerne dog stadig blev sendt i MPEG-2, Det stoppede dog i 2012, da alle kanaler over antenne overgik til MPEG-4-formatet. Det fik dengang tv og tv-bokse, der kun understøttede MPEG-2, til at gå i sort.
Læs også: TDC vinder 14 af 20 nye mobilfrekvenser – betaler 1,6 mia.
Tjek kanal 88
Antennemaster er blevet konfigureret til de nye anvendelser, og det har resulteret i planlagte nedlukninger rundt om i Danmark siden maj sidste år, og de kører, helt frem til 700 MHz-frekvensbåndet skifter anvendelse 31. marts i år.
Hvis man allerede ser tv via kabel, satellit, bredbånd eller en boks fra sin tv-udbyder, behøver man ikke at gøre noget.
Er du i tvivl om, hvorvidt dit tv er blandt dem, der har udsigt til sort skærm, så kan du teste det allerede nu. Find kanal 88 på dit fjernsyn. Hvis du kan se teksten »Det virker!« på kanal 88, er der ikke grund til at gøre yderligere. Hvis du slet ikke kan finde kanalplads 88, så foretag en kanalsøgning, og prøv igen. Hvis du finder kanal 88, og ikke kan se teksten, kan du ikke modtage det nye tv-signal.
Det betyder, at du bliver nødt til at anskaffe dig et fjernsyn, der kan modtage DVB-T2-signaler eller tilkoble en DVB-T2-modtagerboks. Hos Boxer oplyser adm. direktør Ulf Lund at de har fået produceret 30.000 af den type DVB-T2-bokse i forbindelse med at 700 MHz-frekvensbåndet omlægges. Han oplyser at de bokse bliver solgt til både Boxers egne kunder, men også Free-to-air brugere.
Læs også: Kludetæppe af digitale medier afløser den gamle ‘Gå indenfor og tænd for DR’
- emailE-mail
- linkKopier link

- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Artiklen behøver en opdatering. Grundet corona lukkes det gamle DVB-T signal først ned den 2. juni 2020. Herefter kan tv-signalet kun modtages på DVB-T2.
Radiosignaler rækker kortere jo højere frekvensen er. Det er jo en naturlov og vi skal ha’ 4000 master op mod 450 stykker pt. i følge Ingeniørens podcast. Vi skal nærmere ha’ lavere frekvenser, men så vokser antennerne.
Det bliver så ikke bedre med 5G. Jo højere frekvens jo sværere er det for signalet at nå gennem bygningernes forskellige flader.Jeg mener at det mere er f.eks. Sygehusene der vil kunne nyde godt af 5G til bl.a. deres håndholdte terminaler som mister wifi forbindelsen når man bevæger sig fra rum til rum - har selv oplevet det.
Jeg har ikke forstået 5G. Når der endelig kommer 5G telefoner vil samtalekvaliteten (lyden) så blive bedre? Jeg mener at det mere er f.eks. Sygehusene der vil kunne nyde godt af 5G til bl.a. deres håndholdte terminaler som mister wifi forbindelsen når man bevæger sig fra rum til rum - har selv oplevet det.
Peter
Problem med DR1 løst
Da TV boks og TV er forbundet parallelt (Y splitter) og DR1 virkede på TV efter kanalsøgning 4 marts, så jeg kun 2 muligheder, enten et problem på sendeside, som tidligere annonceret, eller et problem med TV boks.
Jeg har nu lavet en reset af alle kanaler i TV boks (inkl. alle SAT kanaler) og skannet alt på ny. Det lykkedes herved også at få DR1 med i kanallisten.
Jeg har dermed igen adgang til alle kanaler via wifi i hele huset og kan med ro i sindet se frem til kanalændringen den 30 marts.
Tak for hjælpen!
Mandage kl. 20 har man svt2 "Videnskaben Verden". Tænk hvis vores "public service"- DR havde noget tilsvarende!jeg bor i Nordsjælland og modtager fint også de Svenske kanaler selvom det er sjældent jeg finder noget der af interesse :-)
Det er kun boksen som pt. har problemer med DR1, medens TV'et, med samme antennesignal fungerer efter kanalændringen.
Dén skal man nok kende din installation lidt bedre for at kunne give et sikkert bud på. Men hvordan er antennesignalet til boks hhv tv forbundet?
A) Fra antenneanlægget ind i boksen. Og et antennekabel fra boksen og videre til tv'et?
B) En eller anden form for Y-split før boksen og tv'et, så der er to kabler fra antenneinstallationen, hvor det ene kabel går ind i boksen og det andet går ind i tv'et? Og altså ikke noget antennekabel direkte fra boksen til tv'et.
Hvis det er som A, så ved vi, at signalet er til stede i boksen. Så kan det måske hjælpe at justere på signalstyrken, hvis der i antenneanlægget er en forstærker, som du kan skrue op og ned for. Men ellers kan jeg ikke forudse, om problemet vil løse sig, når der skiftes til DVB-T2.
Hvis det er som B, så prøv at bytte de to kabler om, og se om nissen flytter med. Er det nu boksen, der kan modtage DR1, og tv'et, som ikke kan? Hvis ja, så er det dit Y-split, du skal fejlsøge på. Hvis nej, så har jeg kun samme bud som ved A ovenfor.
Beklager at billede manglede. troede at det var muligt at vedhænge billeder til blokken, men det var det ikke (eller er det mig der har misforstået noget?).
Fandt dog en kopi af hjemmesiden i arkiv fra 7 maj, se link
I dag ser DR hjemmesiden sådan ud:
Er det kun mig som har nævnte problem?
Jeg er lidt et "brændt barn", da jeg i 2013 måtte ændre hele min antenneinstallation. Således blev tagantenne med fri sigt til mobilmast nedlagt og erstattet at en antenne placeret således at den havde fri sigt mod Hove, men således at huset skyggede i retning mod mobilmasten. Det har, inkl. filtre fungeret fint siden (Hove senderen anvendte dengang en frekvens ikke langt fra mobil senderen).
Jeg havde dengang et uskønt forløb, hvor teleselskab ikke ville indrømme tidspunkt for indkobling at deres sendeudstyr, selvom 2 uafhængige installationer på adressen fik problemer samtidigt.
Siden dengang har jeg haft en velfungerende konfiguration, bestående at et fjernsyn som modtager signalet direkte fra antenne, samt et speciel TV Box/gateway som streamer udsendelser fra både antenne og satellit til husets netværk, med mulighed for at se og optage af flere kanaler samtidigt. Alle udsendelser er tilgængelige i fuld opløsning på lokale netværk, uden konvertering at modtaget (mpeg4) signal
Det er kun boksen som pt. har problemer med DR1, medens TV'et, med samme antennesignal fungerer efter kanalændringen.
Jeg forventer at Hove sender på kanal 40, også efter 31 marts og at problem måske også er der efter 31.3. Jeg har ikke lyst på ny at skulle investere tid og udstyr i en ny ændringer. (Det er trods alt kun få udsendelser på DR1 som interesserer mig).
jeg bor i Nordsjælland og modtager fint også de Svenske kanaler selvom det er sjældent jeg finder noget der af interesse :-)
Ændringen medførte at enkelte modtagere ikke længere kunne modtage DR1 og evt. andet i samme mux efter ny kanalsøgning. Undertegnede er en af de "uheldige". Et er at der viser sig et problem, men det er helt uacceptabelt, at problemet endnu ikke er løst flere uger efter !!!!
Her i Helsingør var der rigtigt nok et problem med Mux1 (DR1) fra hjælpesenderen i byen - det blev løst mandagen efter, d.v.s. 9. marts, og så kunne vi se DR1 igen heroppe. Jeg skal ikke kunne sige, om der også var problemer med andre sendere i region Lorry, men hvis der var, så vil jeg antage, at det også er løst.
b) Som jeg mener at kunne læse mig til sender Hove DR1 MUX1 på kanal 40 (626MHZ) . Bekræft venligst at det er den kanal der skal anvendes for det ukodede signal.
Ja, det er rigtigt med kanal 40 til det ukodede signal incl. DR1. Indtil 31. marts anvendes dog kanal 51 til DR2 og Folketingskanalen, men disse flytter pr. 31. marts også til kanal 40.
c) Udstyr kan modtage testsignal på kanal 88 og skulle derfor være klar til DVB-T2. Er der en mulighed for at denne ændring samtidigt løser ovennævnte problem, eller er de 2 problemer uafhængige???
Hvis det er et (filter-)problem i din antenneinstallation, der æder kanal 40, som Lars F. Jensen foreslår i ovenstående svar, så hjælper det ikke, at der omlægges til DVB-T2 (undtagen måske, hvis din modtagelse er "lige på vippen"). Hvis det derimod stadig er et problem på sendersiden - hvad jeg ikke tror - så kan det godt være, at det løser sig ved overgangen til T2.
Edit: Kurt, vi var vist ret samtidige om at skrive vores svar, og jeg havde derfor ikke set dit sidste svar, inden jeg skrev mit.
file:///home/kurt/Documents/IMG_0416.jpg
Det er jo ikke noget vi kan se. Upload dit billede og angiv en åben link til det. Angiv venligst den DR.dk URL, hvor billedet var at se (selvom det ikke er der mere).
Tror du ikke det er dig, der har en gammel Danmark-Sverige forstærker fra analogtiden?
Der skal ikke og kan ikke være filtre i en DK+SE antenneinstallation, der skal modtage både DK-Hove/Gladsaxe og SE-Hörby.
Sverige brugte kanal 33 og 43 i analogtiden og til SE-mux1/mux2 og de gamle analoge filtre fjernede flere kanaler omkring kanal 33 og 43 fra antenneindgang til antennen rettet mod Hove.
Men fra 31 marts anvender Danmark kanal 40 til DR-mux1 og kanal 42 til Boxer-mux 4, medens Skåne/Hörby sender på kanal 41= nät1 og fortsat på kanal 43=nät3
Ligeledes anvender Danmark kanal 23 og Skåne nabokanalen 22. Danmark anvender kanal 31 og 33, medens Skåne anvender kanal 30.
DK frekvenser 23 31 33 40 42 SE frekvenser 22 25 30 41 43
Det kan være noget andet, men når du taler om filtre, så tænker jeg .....
Der er jo langt mere brug for 700 MHz båndet til mobilt bredbånd end til at sende antennefjernsyn. Ikke mindst i region Hovedstaden, hvor langt de fleste kan modtage kabeltv eller tv via VDSL/telefonledninger eller fiber.
Med omlægningen til 5 x DVB-T2 vil der blive ca 10% mere kapacitet i 5 muxer end der er nu i 6 muxer.
Samtidig vil signalerne blevet væsentligt mere robuste (tåler ca 2 db lavere signal-støj-ratio i forhold til de nuværende Boxer DVB-T2 signaler)
Lars :)
Vedlægger skærmdump fra DR's hjemmeside, hvor problemet beskrives i faktaboks i venstre side.
file:///home/kurt/Documents/IMG_0416.jpg
Når hjemmesiden vælges i dag er faktaboksen der ikke mere. Det ligner en lidt for let måde at "løse" problemet på
Som andre i tråden ovenfor føler jeg mig også ramt af de mange ændringer som gennem tiden har giver mig ekstraarbejder: Ved tidligere indragelse af 800MHZ kanaler til mobilnettet i 2012/2013 måtte jeg også omlægge hele min antenneinstallation samt indsætte filtre for at kunne modtage DR's kanaler (bor tæt på mobilmast).
Behov for supplerende information i tilknytning til ovenstående emne:
Som forberedelse til ændringen med skift til DVB-T2 den 31 marts blev der foretaget frekvensændringer på Hove senderen den 4 marts. Ændringen medførte at enkelte modtagere ikke længere kunne modtage DR1 og evt. andet i samme mux efter ny kanalsøgning. Undertegnede er en af de "uheldige". Et er at der viser sig et problem, men det er helt uacceptabelt, at problemet endnu ikke er løst flere uger efter !!!!
a) Er der nogen her på vores "altvidende" blok som kender den dybere tekniske baggrund?
b) Som jeg mener at kunne læse mig til sender Hove DR1 MUX1 på kanal 40 (626MHZ) . Bekræft venligst at det er den kanal der skal anvendes for det ukodede signal.
c) Udstyr kan modtage testsignal på kanal 88 og skulle derfor være klar til DVB-T2. Er der en mulighed for at denne ændring samtidigt løser ovennævnte problem, eller er de 2 problemer uafhængige???
Men nej, min kanalliste er bestemt ikke komplet - forklaringen er, at jeg kun ser de "gratis" kanaler, så alle kodede kanaler viser TV'et mig ikke.
Nåh ja - der kan selvfølgelig være valgt i menuerne, at kun ikke-kodede kanaler skal lagres. Det tænkte jeg ikke lige på :) Men godt, at det blev løst. :)
Jeg fik heller ikke programnr. 88 ved en kanalsøgning i weekenden, men efter at der i dag har været frekvensomlægning her i region Lorry, og jeg har lavet kanalsøgning på ny, så er den kommet. Det er i øvrigt MUX5, der udsender den.</p>
<p>Så jeg tror måske, at de først har oprettet nr. 88 i dag?</p>
<p>Men det er rigtigt, at et for gammelt tv ikke vil finde nr. 88. Men der vil være mange andre, der heller ikke bliver fundet. På et tv, der ikke er for gammelt, skal der mangle nr. 4, 5 og 7 (det var DR3, DRK og DR Ultra), men ellers skal kanallisten være stort set komplet op til nr. 40.
Ja det ser ud som om Kanal 88 først er oprettet i går ved frekvensomlægningen. Nu finder jeg nemlig kanal 88 (med tekst) ;) Så det var bare lidt tålmodighed man skulle have.
Men nej, min kanalliste er bestemt ikke komplet - forklaringen er, at jeg kun ser de "gratis" kanaler, så alle kodede kanaler viser TV'et mig ikke.
Anyway det blev løst - og tak for hjælpen :)
.. ved køb af nyt TV, hvis det gamle ikke kan modtage DVB-T2. Et alternativ til genbrugspladsen for det kan måske bruges i et andet land.
... eller er det bare lokkemad for øget omsætning. :-)
Jeg fik heller ikke programnr. 88 ved en kanalsøgning i weekenden, men efter at der i dag har været frekvensomlægning her i region Lorry, og jeg har lavet kanalsøgning på ny, så er den kommet. Det er i øvrigt MUX5, der udsender den.
Så jeg tror måske, at de først har oprettet nr. 88 i dag?
Men det er rigtigt, at et for gammelt tv ikke vil finde nr. 88. Men der vil være mange andre, der heller ikke bliver fundet. På et tv, der ikke er for gammelt, skal der mangle nr. 4, 5 og 7 (det var DR3, DRK og DR Ultra), men ellers skal kanallisten være stort set komplet op til nr. 40.
Hej Michael</p>
<p>Hvad sker der, når du efter en kanalsøgning taster 88 på fjernbetjeningen? Skriver tv'et noget på skærmen?
TV'et skriver intet, den bliver stående på den kanal jeg allerede ser. Præcis ligesom hvis jeg havde tastet et andet nummer, der ikke findes. Kanalen findes ikke.
Og jeg læser vejledning som, at alle skal kunne finde kanal 88. Men får man kun en kanal, der sender sort skærm, så har man et for gammelt tv. Får man en kanal med tekst, så er der ingen problemer. Ellers bør man jo rette i vejledningen og fortælle, at finder man slet ikke kanal 88, så er TV'et også for gammelt.
Jeg fanger formentlig signalet fra Lynetten i København, da den er tættest på og antennen er vendt den vej.
Hej Michael
Hvad sker der, når du efter en kanalsøgning taster 88 på fjernbetjeningen? Skriver tv'et noget på skærmen?
Det her er et lysende eksempel på, at embedsværket ikke arbejder sammen med sig selv..! På et eller andet tidspunkt har man besluttet, at de licensfinansierede kanaler skal overgå til DVB-T2, når 700 MHz-båndet rømmes, sådan at man kan opnå omtrent samme kapacitet som før, selv om man går fra to til én MUX. Men sidenhen er der blevet lukket tre flow-tv-kanaler fra DR, og dermed er der ikke længere behov for den ekstra kapacitet i den tilbageværende public service-MUX, som en omlægning til DVB-T2 vil give.
Efter lukningen af tre DR-kanaler er der seks kanaler tilbage: DR1, DR2, DR Ramasjang, TV2-region, Folketinget og den kombinerede tegnsprogs- og lokaltv-kanal. Af disse er fire i HD og to i SD. Dem kan man sagtens sende i DVB-T i én MUX.
Boxer sender allerede seks kanaler i MUX4 i DVB-T, og her er der endda fem af dem, der er i HD. Og når Boxer kan dét, så kan den tilbageværende public service-MUX selvfølgelig også sende sine seks kanaler i DVB-T. Der er ingen grund til at ulejlige seerne med at skulle anskaffe nyt udstyr igen-igen.
...Ikke lige nu, i al fald - og før eller siden kommer det alligevel til at hedde HEVC, så det kunne jo være supersmart at vente med DVB-T2-opgraderingen indtil da.
Fool me once, shame on thee. Fool me twice, shame on me. Fool me thrice...?
Bare så jeg ved det og kan disponere: Hvornår kan vi forvente DVB-T3's ankomst. Og T4?
I øvrigt kan det vist efterhånden være ligemeget, for det hele synes at være en del af een stor plan for at få slået flowtv endegyldigt ihjel, og det tilmed før flowtv-generationen er lagt helt i graven.
Pro tip: Lad være med at købe det fineste dyreste IoT-TV (væg tavle-datamat) med det formål at få mulighed for at installere de fedeste, svedigste, hotteste overvågnings-applikationer. Du ender før eller siden alligevel med at skulle bruge en ekstern dekoderboks og din dyre erhvervelse vil blive reduceret til en overdimensioneret monitor til overpris.
Og derfor har det intet med DVB-signaler at gøre. ;-)Du kan live streame alle DR TV kanaler, eventuelt via mobilsignalet på de gamle TV frekvenser. Kræver ikke andet end en Chromecast og en mobiltelefon.
Og når man så efter en kanalsøgning slet ikke finder "kanal 88" på fjernsynet fra 2017, betyder det så, at fjernsynet er forældet - eller sender nærmeste mast ikke kanal 88 endnu?
Det bliver dejlig med sort skærm en lørdag aften istedet for Barnaby i 7. genudsendelse eller "Den store maddyst sæson nr. 39"...... Så kunne det være at jeg fandt en god bog frem istedet.
i kan her forvente at disse 150.000 betaler licens.
Du betaler ikke licens for at kunne se tv. Du betaler licens for at have en adgang til nettet ...
Du kan live streame alle DR TV kanaler, eventuelt via mobilsignalet på de gamle TV frekvenser. Kræver ikke andet end en Chromecast og en mobiltelefon. Virker på stort set alle TV inklusiv de 150.000 der ikke kan modtage DVB T2.
Var der ikke noget med, at DR ville fjerne live streaming i forbindelse med spareøvelsen?
Hvad med f.eks. en Chromecast? Fungerer upåklageligt til TV2, DR osv..
Det er da vist kun DR. TV2 kræver betaling for en i øvrigt ringe teknisk løsning
= En spare øvelse for DR og TV2 på kr. 202.950.000, - Licens for 2020 hedder kr. 1.353, -</p>
<p>Spørgsmålet er det såmeget værde at udføre sådanne signal ændring når hele 150.000 bruger står til at miste signal.
Det er ikke en besparelse. Frekvenserne er blevet solgt til mobiloperatørerne for lidt over 2 milliarder kroner plus krav om øget dækning i Udkantsdanmark herunder Aalborg kommune.
Det vil sige at hvert af de 150.000 TV har givet en indtægt på over 13.000 kr for 10 år gamle TV.
Hvad med f.eks. en Chromecast? Fungerer upåklageligt til TV2, DR osv.</p>
<p>Svær at bruge på DVB-signaler. ;-)
Du kan live streame alle DR TV kanaler, eventuelt via mobilsignalet på de gamle TV frekvenser. Kræver ikke andet end en Chromecast og en mobiltelefon. Virker på stort set alle TV inklusiv de 150.000 der ikke kan modtage DVB T2.
Så vidt jeg husker, så var der nogle fjernsyn der kunne DVBT-2, hvis man valgte Sverige i stedet for Danmark når man søgte efter kanaler.
Det koster i hvert fald ikke noget at forsøge....
Ok det er en bevist og forsætteligt handling overfor disse 150.000 bruger. Vi kan her forvente at disse 150.000 betaler licens.</p>
<p>Med andre ord, de er berettiget til at få 100 % refusion, og med andre ord nul kroner og øre de skal betale fremad rettet. Grundet en bevist lukning af frikvens signalen.</p>
<p>= En spare øvelse for DR og TV2 på kr. 202.950.000, - Licens for 2020 hedder kr. 1.353, -
Det er vist politikerne du skal have fat i da det jo er en politisk beslutning, som DR og TV2 ikke kan gøre noget ved.
Men du kan jo prøve at få pengene retur fra vores finansminister.
Ok det er en bevist og forsætteligt handling overfor disse 150.000 bruger. Vi kan her forvente at disse 150.000 betaler licens.
Med andre ord, de er berettiget til at få 100 % refusion, og med andre ord nul kroner og øre de skal betale fremad rettet. Grundet en bevist lukning af frikvens signalen.
= En spare øvelse for DR og TV2 på kr. 202.950.000, - Licens for 2020 hedder kr. 1.353, -
Spørgsmålet er det såmeget værde at udføre sådanne signal ændring når hele 150.000 bruger står til at miste signal. Til sammenligning Aalborg Kommune havde i 2019 hele 139.016 indbygger, her vi taler om 150.000 licens kunder
Svær at bruge på DVB-signaler. ;-)
Men chromecast gør at man ikke er tvunget til at se en udsendelse på et bestemt tidspunkt, hvilket mange er glade for. Selv ser jeg næsten aldrig flowtv, for jeg vil ikke være afhængig af at skulle se noget på et bestemt tidspunkt. Men sådan er vi heldigvis forskellige og enhver skal selvfølgelig gøre det der passer bedst for vedkommende.
Svær at bruge på DVB-signaler. ;-)Hvad med f.eks. en Chromecast? Fungerer upåklageligt til TV2, DR osv.
Hvad med f.eks. en Chromecast? Fungerer upåklageligt til TV2, DR osv..
Logitech Harmony Ultimate. Den kan programmeres til det meste
Hvis man først har fået programmeret rigtig, så er det en dejlig fjernbetjening. Den er absolut de ekstra penge værd. Hellere det end at have en masse fjernbetjeninger liggende på sofabordet. Og selvfølgelig det lager af batterier man skal have liggende i tilfælde af at en af fjernbetjeningerne skal have skiftet batteri og selvfølgelig har de forskellige fjernbetjeninger ikke samme størrelse batteri.
En anden god ting er at man kan få knapper eller genveje som ikke findes på originalen.
Det med fjernbetjeninger er altid noget bøvl. Jeg bruger en Logitech Harmony Ultimate. Den kan programmeres til det meste. Opsætning kræver kræver dog brug af Logitech app og internetforbindelse.
Æv mit udemærket fjernsyn fra 2011 har åbenbart ikke dvb-t2. Det er måske helt vildt at jeg ikke har smidt det ud eller købt en campingvogn til det. Kan man undgå 2 fjernbetjeninger fremover og 2 strømstik? Fx en lille boks som kan trække strøm fra usb bag fra fjernsynet (lige som en chromecast)
Ja, mit tv i stuen er fra 2008. jeg fravalgte kabel tv i 2015 og har brugt antenne på loftet til de ukodede kanaler. Det bliver ikke skiftet forløbigt da jeg alligevel aldrig ser DR og det kun bliver brugt til lidt streaming af YouTube en gang imellem. De fleste i medierne tror i øvrigt fejlagtigt at alle kam modtage TV2 og at det ikke er en kodet kanal.
Det er så 3. gang inden for et årti, at omkostninger væltes over på TV brugere uden for de store antenneforeningers dækningsområde. Endnu et eksempel på at man giver med den ene hånd, men tager med den anden hånd, også til "udkants danmark"
Jeg harcellerer over den holdning som implicit kommer til udtryk i artiklen: At et 10 år gammelt TV naturligvis allerhøjst kan tages til nåde i sommerhus eller campingvogn.Man kan selvfølgelig godt bruge og smide væk - eller investere fra 200kr i nyt udstyr - det er dit valg
Man kan selvfølgelig godt bruge og smide væk - eller investere fra 200kr i nyt udstyr - det er dit valg - som allerede nævnt i tråden. En modtager kan findes ved at google "DVB-T2"Er der slet ingen ende på brug-og-smid-væk-selv-om-det-ikke-fejler-noget mentaliteten?
Sommerhuse og campingvogne, WTF??? Har et Samsung 40" HD superfladt med LAN, USB, HDMI, DLNA, anything undtagen DVB-T2, fra 2010 i hjemmet. Hvorfor i himlens navn skulle jeg have skiftet det ud, når det virker som nyt? Er der slet ingen ende på brug-og-smid-væk-selv-om-det-ikke-fejler-noget mentaliteten?men det er især tv-signaler der modtages på ældre fjernsyn fra før 2012, og som i dag står i mange sommerhuse, både og campingvogne
Okay, men 750kr, og mulighed for usb-disk til PVR
https://www.av-cables.dk/dvb-t2-receiver/maximum-tc-4300-dvb-t2-box-med-hdmi.html
Hvor finder jeg lige en dims til 250 kroner, som har plads til et CA modul for modtagelse af TV2 ?
"Det betyder, at du bliver nødt til at anskaffe dig et fjernsyn, der kan modtage DVB-T2-signaler." Eller en dims til 200-250 kr.