150 håbefulde iværksættere skal knokle hos Nokia hele weekenden

24. juni 2011 kl. 12:561
Nokias snart lukkede udviklingscenter i København holder døgnåbnet fra fredag aften til søndag. Erfarne iværksættere og investorer skal hjælpe iværksætterspirer med at omforme vilde ideer til nye forretningsmuligheder.
Artiklen er ældre end 30 dage

Der er lagt op til en hæsblæsende weekend for 150 ingeniører, udviklere, designere og andet godtfolk, som drømmer om at etablere egen virksomhed eller i hvert fald snuse til livet som iværksætter.

I aften klokken 18.30 åbner Nokia i København sit udviklingscenter for iværksætterarrangementet 'Startup Weekend Mobile Copenhagen'.

Arrangementet er et led i Nokias bestræbelser for at få de knap tusind fyrede medarbejdere videre i karrieren. Arrangementet er således en del af Nokias såkaldte 'Bridgeprogram', som åbner officielt på mandag.

Bridgeprogrammet skal, som navnet antyder, bygge bro fra jobbet hos Nokia til en ny karriere. Programmet skitserer fem veje at gå, hvoraf den ene netop er at etablere egen virksomhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De øvrige fire er: 1. Finde nyt arbejde i Nokia-koncernen. 2. Finde nyt arbejde uden for koncernen. 3. Lære noget nyt og 4. Skabe sin egen vej.

Weekendens iværksætterprogram har Nokia fået støtte til fra Vækstfonden, som blandt andet har sørget for at skabe kontakt til det amerikanske firma Startup Weekend, der står for alt det praktiske og selve gennemførelsen af det tre dage lange iværksætterprogram.

Ideen bag det amerikanske koncept er at sætte udviklere, designere, markedsfolk og andre med lyst til at begynde for sig selv sammen med erfarne iværksætter og investorer. Sidstnævnte virker så som mentorer og sparringspartnere for deltagerne, som skal finde sammen om at udvikle én idé.

Konceptet bag Startup Weekend er, at deltagerne på bedste demokratisk vis indleder med at stemme om, hvilke af de 'medbragte' ideer, de tror mest på. Herefter arbejder folk så videre med de udvalgte ideer i grupper, som bliver sat sammen på baggrund af interesse og faglig kunnen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arrangementet er totalt udsolgt, og blandt de 150 deltagere er der cirka 50 Nokia-medarbejdere. Et tal, der glæder Peter Ib, der er ansvarlig for Nokias Bridge-program:

»Da vi startede samarbejdet med Startup Weekend, var vi meget i tvivl om, hvor mange af vores medarbejdere der var interesseret i at gå iværksættervejen, så det er utroligt positivt, at der er så stærk en interesse,« siger han.

Når Nokia har valgt at invitere folk med udefra, er det for at sikre, at der kommer ny inspiration:

»Det er vigtigt, at der kommer sparring og coaching udefra, og derfor har vi også inviteret erfarne folk fra andre firmaer og investeringsfonde til at coache deltagerne,« siger Peter Ib.

Hans håb er, at weekenden på længere sigt kan være med til at skabe vækst i københavnsområdet og resten af Danmark. Men det er dog først og fremmest Nokia-medarbejderne, det handler om:

»Vi håber, at det vil betyde, at når vi lukker Nokia ned, så har vi fået hjulpet folk med at starte virksomheder, der kan give dem spændende job,« siger han.

Ud over hårdt arbejde med at skabe realistiske forretninger byder weekenden på amerikansk barbecue lørdag aften og alt det natarbejde fredag og lørdag, som folk har lyst og energi til.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger