For 15. år i træk: Novo Nordisk er den mest attraktive arbejdsplads
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

For 15. år i træk: Novo Nordisk er den mest attraktive arbejdsplads

De danske ingeniører kårede atter i år Novo Nordisk som vinder af Profilundersøgelsen. Manager of Global Talent Attraction Hans Ubbe Ebbesen fik overrakt prisen af Stine Monrad Wæsel, kommerciel direktør, Teknologiens Mediehus. Illustration: Roxana Crivat

Hvis der er én ting, man altid har kunnet regne med lige så sikkert som det lille prik af smerte, der følger efter et skud med insulinpennen, er det, at Novo Nordisk løber med 1.-pladsen i Ingeniørens Profilanalyse.

Sådan har det været i alle de 15 år, Ingeniøren har foretaget den årlige rangering af Danmarks mest attraktive ingeniørarbejdspladser.

Det sidste skud på stammen blev sat ind i dag, torsdag, hvor virksomheden blev kåret ved Ingeniørens Profilseminar 'Employer Branding', der blev afholdt i Det Kongelige Teater.

Da hæderen efterhånden er blevet en vanesag, kunne man forestille sig, at laurbærkransen havde sat sig så godt til rette på hovedet af Apis-tyren i medicinalgigantens logo, at den gik hen og blev en sovepude – men det er bestemt ikke tilfældet.

Tid til nye udfordringer? Tjek Jobfinder

Målinger som disse bliver taget meget seriøst hos Novo Nordisk, da de er medvirkende til, at de skarpeste ingeniørprofiler kigger deres vej, lyder det fra Henrik Wulff, der er executive vice president med ansvar for produktion.

»Det er meget vigtigt for os at være attraktive, for vi har virkelig brug for de bedste ingeniører i verden for at være konkurrencedygtige. Jeg håber, at målinger som dem her betyder, at der fortsat er rigtig mange dygtige ingeniører, der vil søge mod os,« siger han.

Læs også: Storesøster Novo: Novozymes må gerne overtage tronen

Den danske medicinalkoncern er i konstant udvikling, og selv om de cirka 39.000 mennesker på globalt plan allerede kan skrive ‘ansat hos Novo Nordisk’ på visitkortet, er virksomheden altid på jagt efter nye medarbejdere for at kunne følge med i toppen af medicinalindustrien.

»I forhold til hvad der bliver uddannet nu, og de fremtidsprognoser vi har, har vi et uendeligt behov for dygtige ingeniører. Vores kæmpe engagement i diabetesbehandlingen gør, at vi aldrig kommer til at hvile på laurbærrene,« siger Henrik Wulff.

Opråb til beslutningstagerne

Novo Nordisks kommercielle succes stiller virksomheden i en position, hvor den har noget at skulle have sagt. Den er et vigtigt brand for Danmark, og dens konstante behov for at rekruttere ingeniører skaber ifølge Henrik Wulff et pres på beslutnings-Danmark.

»Det lægger et stort pres på den danske ingeniøruddannelse, at den rent faktisk kan konkurrere på verdensplan. Det gælder både på forskningsområdet og så sandelig også på produktionsområdet, hvor det er ultravigtigt, at vi kan skaffe veluddannede ingeniører,« siger han.

Læs også: Virksomheden med det næstbedste ingeniørimage har passion for enzymer

Produktionsdirektøren lægger ikke skjul på, at man i Novo Nordisk har stort fokus på ingeniørmanglen og tager problemet meget seriøst. Virksomheden bruger også sin indflydelse og stemme i samfunds­debatten til at sætte emnet på dagsordenen.

»Vi benytter hver en lejlighed, når vi er sammen med politikere og embedsmænd, til at fortælle, hvor stort et behov vi har for, at de hjælper til og får uddannet nogle flere ingeniører,« siger Henrik Wulff og slår fast, at indsatsen uden tvivl vil gavne dansk økonomi på langt sigt.

Innovation er nøglen

Men hvordan er det overhovedet muligt at blive kåret som Danmarks mest attraktive ingeniørarbejdsplads 15 år i træk? Henrik Wulff, som har været ansat i Novo Nordisk i 18 år og derfor har kunnet juble med samtlige gange, peger på et helt centralt punkt, hvor Novo Nordisk er exceptionelle set med ingeniørøjne:

»Det allervigtigste er, at vi på trods af vores størrelse aldrig giver afkald på vores lyst til at være innovative. Novo Nordisk er gennemsyret af innovation, og det betyder meget for ingeniører, siger Henrik Wulff, der selv er uddannet civilingeniør fra DTU.

Læs også: Geo gravede fagligheden frem og blev synlig

Derudover er virksomhedens gode renommé i alle dele af samfundet også en væsentlig faktor. Det er ikke kun i ingeniørverdenen, at Novo Nordisk vækker respekt. Imponerende regnskaber og forskningsresultater har gjort det til et højt respekteret selskab på tværs af brancher. En virksomhed med en vinderkultur, hvor der også er en forventning om at ligge i toppen:

»Det ville være en overraskelse for os, hvis vi lå i den anden ende af listen, for vi ved godt, at vi er en attraktiv arbejdsplads. Det afspejler vores ansatte med deres glæde og engagement. De er vores allervigtigste kommunikationskanal,« siger Henrik Wulff.

Læs magasinet Profil 2015

Download Excel-ark med Profilanalysen 2015 HER

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten