1,2 terabit/s Internet testet i Tyskland
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

1,2 terabit/s Internet testet i Tyskland

Henrich Hertz-instituttet i Berlin har udført vellykkede forsøg med overførsel af op til 1,2 terabit/s fra Stuttgart til Berlin. Det er sket som en del af KomNet-programmet under det tyske forbundsministerium for uddannelse og forskning, som har støttet udviklingen af højhastighedsforbindelsen med 83 mio. DEM (315 mio. kroner).

Åbningen af den potente fiberoptiske forbindelse skete med sætningen »Das Pferd frisst keinen Gurkensalat« – samme landlige visdomsord, som 140 år forinden skrattede i den første tyske telefon. På samme tid som det tog at overføre den gamle sætning kunne det nye system dog også have overført 5.000 bind af det store tyske Brockhaus-leksikon. De næste fire år er afsat yderligere 500 mio. DEM til forskning i programmet "IT-Forschung 2006".

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først